event-333404 event-333404

Musiikki

The Tiger Lillies (UK)


Järjestäjä:G Livelab Tampere
Paikka:G Livelab Tampere
Osoite:Kirjastonpuisto
33100 Tampere
Pääsymaksu:alk.35,50

Lähde:Tiketti

The Tiger Lillies (UK)

The Tiger Lillies on kokeellisen rockin trio Lontoosta, joka luo musiikkia yhdistelemällä chansonin, oopperan ja romanimusiikin vaikutteita.


The Tiger Lillies
on kolmen vuosikymmenen ajan säilynyt yhtenä musiikkimaailman omaperäisimmistä yhtyeistä. Martyn Jacques, yhtyeen keulakuva, lauluntekijä ja perustaja, asui nuorena aikuisena Lontoon Sohossa sijaitsevan bordellin yläkerrassa ja vietti päivänsä tirkistellen ikkunastaan Sohon alamaailman vilinään. Kymmenen vuotta myöhemmin laulajaksi kouluttautunut Jacques perusti Tiger Lillies -yhtyeen, ja tarinat Sohosta heräsivät eloon trion musiikissa.

90-luvun alussa avant garde -trio erottui välittömästi omaperäisellä tyylillään. Yhtye nousi nopeasti Lontoon pubeista Piccadilly-teatteriin ja katuesiintyjien penkeiltä Sydneyn oopperataloon. Pian perustamisensa jälkeen Tiger Lillies konsertoi ja osallistui erilaisiin taideprojekteihin ympäri maailman.

Yhtyeen uran kohokohtiin kuuluivat kaksi Olivier-palkintoa kulttihitistä "Shockheaded Peter" sekä Grammy-ehdokkuus albumista "The Gorey End". Viimeisten kahden vuosikymmenen aikana Tiger Lillies on keikkaillut yli 200 esiintymisen vuosivauhtia ja julkaissut kymmenittäin albumeita.

Trio on tehnyt yhteistyötä erilaisten taiteilijoiden kanssa sirkuksista Shakespeare-näyttelijöihin, kokeellisista tanssijoista avant garde -valokuvaajiin ja klassisen musiikin yhtyeisiin.

The Tiger Lilliesin maailma on synkkä, erikoinen ja monimuotoinen. Sen musiikki vie kuulijan matkalle läpi syvän surun, mustan huumorin ja suunnattoman kauneuden.

The Tiger Lilliesin kokoonpano on laulaja Martyn Jacquesia lukuunottamatta muuttunut vuosien varrella, mutta yhtye on onnistunut säilyttämään tunnistettavan tyylinsä yli kolmen vuosikymmenen ajan. Tiger Lillies tunnetaan monipuolisesta ja yllättävästä katalogistaan, jota on mahdoton mahduttaa yhteen lokeroon.

Viime aikoina The Tiger Lilllies on herättänyt huomiota mm. Ukraine -albumillaan, jonka kaikki tuotot menevät Ukrainan tukemiseen, sekä esiintymällä Ukrainassa yhtenä ensimmäisistä länsimaisista artisteista sodan alettua.



Lipun hinta sisältää 3 € eteispalvelumaksun.

***

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiin täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

***

Esteettömyys:

Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä
Tapahtumassa on pyörätuolikoroke: ei

Kommentoi tapahtumaa (0)