event-344347 event-344347

Näyttelyt

”Varovasti sanoi rovasti” – Onni Vesan elokuva


Järjestäjä:Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
Paikka:Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
Osoite:Sastamala
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

”Varovasti sanoi rovasti” – Onni Vesan elokuva

Tehtaan vartija löytyy surmattuna Tampereen Amurista ja etsivä Ernest Braun saa parinsa kanssa tapauksen selvitettäväkseen. Tutkinta kuitenkin hidastuu, kun Braun saa kutsun pappilaan, jossa rovasti Paulus Kanto on huomioinut hänen ansiokkaan työnsä rikosten parissa. Pian paljastuu, että kutsu ei olekaan niin viaton, kuin rovasti antoi ymmärtää.

“Varovasti sanoi rovasti” on kunnianosoitus klassisille murhamysteerielokuville, kuten Komisario Palmulle ja Hercule Poirotille. Tyyliltään se on sekoitus niskavillat pystyyn nostattavaa jännitystä ja nauruhermoja kutkuttavaa komediaa. Elokuva huokuu 1960-luvun tunnelmaa ja kaikki onkin tehty ajan henkeen sopivaksi aina puvustuksesta lavastukseen. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Onni Vesa. Elokuvan kesto 1 h 15 min.

Ajattomista Filmeistä

Ajattomat Filmit on Sastamalassa 2014 perustettu harrastajaryhmä, joka on kuvannut erilaisia elokuvia ja videoita YouTube kanavalleen jo lähes 10 vuotta. Universaalit tarinat, persoonallinen kerrontatapa, kunnianhimoiset juonet ja eri tyylilajeilla leikittely ovat Ajattomien Filmien tunnusmerkit. Elokuvat tehdään minibudjetilla ja harrastajavoimin.

Ryhmä on saanut tunnustusta ja näkyvyyttä aiemmilla tekeleillään mm. Ylen Kaikki Kuvaa -kilpailusta, Minun Elokuvani -festareilta ja Sastamalassa järjestetystä Oma Filmi -kilpailusta. Ryhmän ensimmäinen kokopitkä elokuva Mouhijärvellä vuonna 1981 tapahtuneesta postiauton ryöstöstä ’’Tapahtuipa Kerran Perjantaina’’ oli osa Honkofest -monitaidefestivaalin ohjelmistoa 2022.

järj. Ajattomat Filmit ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Kommentoi tapahtumaa (0)