event-98370 event-98370

Teatteri ja ooppera

KAHDEN JA YHDEN Y


Järjestäjä:Lahden kaupunginteatteri
Paikka:Eero-näyttämö, Kirkkokatu 14
Osoite:Kirkkokatu 14
15140 Lahti
Pääsymaksu:25

Lähde:Lippu.fi

KAHDEN JA YHDEN Y

Elokuussako Katja täytti kymmenen ja piti naamiaiset? Minä en naamioitunut, olin lännenmies. Pönäkkä Katja esitti keijua harsohameessaan. Hän haisi voilta, eikä hänellä ollut isää. Sodimme lastenhuoneessa intiaaneja vastaan. Rikottuamme autoradan söimme ja joimme, kunnes Katja oksensi. Lapsuuteni syntymäpäiväjuhlilla oksenneltiin aina. Juhlien jälkeen juttelin Katjan äidin kanssa. Hän oli pitkä ja kaunis. En oikein tiennyt keneen olla rakastunut.

Riku Korhosen ainutlaatuinen aikalaisromaani on pääasiassa lähiöympäristöön sijoittuvien episodimaisten ja toisiinsa nivoutuvien kertomusten kudelma. Lähiöstä muodostuu konkreettista ympäristöä laajempi vertauskuva nyky-Suomesta.

Kahden ja Yhden yön tarinoita sukeltaa aikaan jolloin maailma ei ollut vielä valmis. Sen keskiössä ovat enemmän tai vähemmän hukassa olevat eri ikäiset ihmiset jotka epätoivoisesti toteuttavat unelmaansa Tora-alhontien lähiössä. Lähiössä joka on ei missään ja kaikkialla.

Lapsuus, nuoruus, vanhemmuus, vapauden tavoittelu, toisen vaimon tavoittelu, seksuaalisuus, lähiympäristön tunnekartta, nostalgia, häpeä, urheilun epätoivo, korttelijuhlat, vähän onnistuneet elämänvalinnat, avaruus.

Esitys on energistä teatteria täynnä tunnetta ja kauneutta. Se tarjoaa yllätyksiä, iloa ja surua koko ruumiille.

Riku Korhosen (s.1972 Turussa) esikoisromaani Kahden ja yhden yön tarinoita voitti Helsingin Sanomien esikoisteospalkinnon vuonna 2003.

ENSI-ILTA 20.3.2014 EERO-N

Kommentoi tapahtumaa (0)