event-151290 event-151290

Teatteri ja ooppera

RIKHARD III


Järjestäjä:Suomen Kansallisteatteri
Paikka:Suomen Kansallisteatteri, Willensauna
Osoite:Läntinen Teatterikuja 1b
00100 Helsinki
Pääsymaksu:35

Lähde:Lippu.fi

RIKHARD III

William Shakespeare
RIKHARD III
The Tragedy of King Richard III

Tragedia viidessä näytöksessä

Gloucesterin herttua Rikhard on mies, josta ei pitänyt koskaan tulla kuningasta.
Hän anastaa Englannin kruunun itselleen häikäilemättömän juonittelun, petosten ja brutaalien veritekojen avulla. Kuningas Rikhardin valtakaudella vallitsee kauhu. Ihmiset kuolevat hallitsijan ympäriltä, ja liittolaisia sitoo pelko. Kukaan ei ole turvassa katkeran, epäluuloisen ja vallanhimoisen Rikhardin pahuudelta – ei edes hän itse. Aamu koittaa synkkänä Bosworthin taistelukentällä, kun Ruusujen sodan viimeinen taistelu alkaa.

William Shakespearen kuolematon kuningasnäytelmä on häikäisevä muotokuva kenties kaikkien aikojen täydellisimmästä antisankarista, tyrannimaisesta hallitsijasta, joka on valmis uhraamaan kaiken valtansa takaamiseksi. Mikä on se voima, joka saa Rikhardin ajamaan itsensä yksinäisyyteen ja pelkäämään hirviöksi muuttunutta itseään?

Esityksen ohjaa Willensaunaan ohjaaja-näyttelijä Jussi Nikkilä, joka on opiskellut Shakespearen teatteria London Academy of Music and Dramatic Art -koulussa Englannissa. Epookista ammentavan ohjaustulkinnan lähtökohtina ovat juureva näyttelijäntyö ja Shakespearen tekstin ajaton ilmaisuvoima. Viiden näyttelijän voimin toteutettava Rikhard III on Nikkilän ohjaajandebyytti Kansallisteatterissa. Hän on aiemmin ohjannut Q-teatteriin kehutut esitykset Täydellinen päivä ja Hämeenlinna. Rikhardin roolissa nähdään Kristo Salminen.

ENSI-ILTA WILLENSAUNASSA 30.11.2016

ROOLEISSA Milka Ahlroth, Heikki Pitkänen, Antti Pääkkönen, Kristo Salminen ja Juha Varis
MUUSIKKO Mila Laine

OHJAUS Jussi Nikkilä
SUOMENNOS Matti Rossi
SOVITUS Anna Viitala
LAVASTUS Katri Rentto
PUKUSUUNNITTELU Saija Siekkinen
VALOSUUNNITTELU Pietu Pietiäinen
NAAMIOINNIN SUUNNITTELU Petra Kuntsi

Kesto: Päivitetään ensi-illan alla

Kommentoi tapahtumaa (0)