event-167205 event-167205

Teatteri ja ooppera

HYVÄT SISKOT


Järjestäjä:Lahden Uusi Kesäteatteri
Paikka:Katu-klubi
Osoite:Mannerheiminkatu 10
15100 Lahti
Pääsymaksu:min 28 € - max 30

Lähde:Lippu.fi

HYVÄT SISKOT

Eläköön emansipaatio! Eläköön tyttöjen välinen ystävyys!

Laukesin kesän 2017 teatterikappale Hyvät siskot kertoo naisten äänioikeustaistelusta Suomessa musikaalikomedian keinoin. 1900-luvun alkuun sijoittuvaa tarinaa voimistavat suomalaisten naisartistien esittämät kappaleet.

Hyvät siskot kertoo naisten äänioikeustaistelusta kahden hyvin erilaisen sisaren silmin. Rohkea Ulrika heittäytyy täysillä mukaan naisaktivistien joukkoon, arempi Helga syttyy aatteeseen hitaammin mutta sitäkin voimallisemmin. Myös heidän aviomiehensä ovat erilaisia suhtautumisessaan naistensa touhuihin, mutta molemmat saavat loppujen lopuksi huomata, että harmiton "pikku harrastus" onkin jotain paljon suurempaa ja väkevämpää. Jotain jolla on voima siirtää vuoria, muuttaa maailmaa - ja kenties rikkoa avioliittoja.

Suomessa taistelu yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden puolesta oli ennen kaikkea taistelu vanhoillisten, valtaa pitävien luokkien ja työväestön välillä, mutta siinä ohessa myös naiset taistelivat asemastaan. Tulokset olivat mykistäviä: naiset saivat paitsi äänioikeuden myös oikeuden asettua ehdolle vaaleissa ja Suomessa valittiinkin vuonna 1906 maailman ensimmäiset naiskansanedustajat.

Rooleissa Laukesin tutut leidit Linda Hämäläinen, Anni Kajos ja Annamaria Karhulahti sekä uudet herrat Panu Kangas ja Osku Ärilä. Käsikirjoitus: Outi Keskevaari Ohjaus: Tommi Kainulainen

Brygga-ravintolat avasivat syyskuun alussa uuden, poikkeukselliseen tehdasmiljööseen sijoittuvan tapahtuma-areenan osoitteeseen Mannerheiminkatu 10, vain puolen korttelin päähän uudesta Lahden Matkakeskuksesta. Tunnelmallinen katettu ja pimennettävä 230 paikkainen sali antaa elämykselliset raamit naisten äänioikeustaistelulle kesällä 2017. Aulan baari palvelee teatteripäivinä.

Tervetuloa nauttimaan ja yllättymään jälleen uudenlaisesta LAUKES-elämyksestä!

Kommentoi tapahtumaa (0)