event-173317 event-173317

Musiikki, Teatteri ja ooppera, Tanssi, Elokuva ja kirjallisuus, Lasten tapahtumat, Muut

Pentinkulman päivät 40 vuotta


Järjestäjä:Väinö Linnan seura ja Urjalan kunta yhteistyökumppaniensa kanssa
Paikka:Urjala
Osoite:Urjala
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Pentinkulman päivät 40 vuotta

Suomen täyttäessä sata vuotta Pentinkulman päivät viettää 40-vuotisjuhliaan. Vireä ja valpas keski-ikäinen kirjallisuustapahtuma luo katseensa maahan – ei ujona eikä nolona vaan selvittääkseen, mitä maa suomalaisille merkitsee. Viikon avaa järeä sananvapauspaneeli, ja samana iltana seurataan myös Teatteri Siperian esitystä Eikä kukaan meitä enää etsi. Tiistaina sykkii Marian sydän, musiikkinäytelmä aikansa kohukirjailijasta Maria Jotunista. Keskiviikkona tunnetaan kaihoa Nuutajärven lasikylässä. Torstai on toivoa täynnä – ja runoa: runobussi kiertää Urjalaa aamunkoitosta keskiyöhön! Perjantain kirjailijakahvilassa kuullaan kolmea kiinnostavaa kirjailijaa, ja lauantaina viikko huipentuu Kirjan ja musiikin juhlaan. Kenelle Jussi maansa kuokki? 29.7.–6.8. se selviää! www.pentinkulmanpaivat.fi

Mikä on suomalaisten suhde maahan? Siinä missä Koskelan Jussi halusi omaa pelto- ja metsämaata, nyt suomalaiset suuntaavat asvalttipihojen ympärille aina vain suurempiin keskuksiin. Onko maa suomalaisille omistamisen ja hyödyntämisen kohde vai onko sillä syvempiä, henkisiä merkityksiä?

Mikä on ihmisen oikeus maahan? Kenellä on oikeus pitää Suomea kotimaanaan, kuka nykyään on ylipäätään niin onnekkaassa asemassa, että hänellä on kotimaa?

Pentinkulman päivät -kirjallisuusfestivaali järjestetään vuosittain Pirkanmaan Urjalassa. Juhlavuottaan viettävä tapahtuma on juurevasti kiinni Väinö Linnan lapsuuden ja nuoruuden maisemassa sekä hänen tuotannossaan. Festivaalin järjestävät Väinö Linnan seura ja Urjalan kunta yhteistyökumppaniensa kanssa.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Laura Jänisniemi

050 371 7467

040 335 4268

laura.janisniemi@urjala.fi
pentinkulmanpäivät@urjala.fi

Facebook: Pentinkulman päivät

Twitter: pentinkulmanpvt

Instagram: pentinkulman_pvt

Suuri osa Pentinkulman päivien tilaisuuksista on maksuttomia. Maksullisten tilaisuuksien pääsyliput saat kätevimmin verkkokaupastamme www.kulttuurinkarkeen.fi, mutta voit varata lippuja myös sähköpostitse osoitteesta pentinkulmanpaivat@urjala.fi tai soittamalla arkipäivisin klo 9.00-17.00 numeroon 040 335 4268 (HUOM! Ei lippuvarauksia tekstiviestitse).

Kuva: Kalle Oja, Kepponen

Kommentoi tapahtumaa (0)