Näyttelyt, Musiikki, Messut ja markkinat, Muut

Juhli luontoa Riisitunturissa


Järjestäjä:Posio Lapland
Paikka:Riisitunturin Kansallispuisto
Osoite:Posio
Pääsymaksu:min 0 € - max 42

Lähde:Tapahtumainfo

Juhli luontoa Riisitunturissa

Riisitunturilla juhlitaan 100-vuotiaan Suomen Luonnon Päivää! Tiedossa on luonnonläheistä ohjelmaa, kuorolaulua sekä rapsutuslampaita. Ilta huipentuu lähiruokaillalliseen Korpihillassa!

Tapahtuman tarkemman ohjelman ja aikataulun löydät alta. Ohjelma on maksuton, mikäli hintaa ei ole mainittu!

RIISITUNTURIN AUTIOTUPA

klo 14–19 Luontokuvanäyttely
Luontokuvaaja Arto Komulaisen valokuvanäyttely on esillä Riisitunturin autiotuvalla. Näyttely keskittyy Riisitunturilla ja muualla Posiolla otettuihin luontokuviin. Valokuvaaja itse on paikalla klo 14 & 18. Arto Komulaisen kuvasivut

klo 14–19 Pop up -makkarakahvila avoinna autiotuvan tulistelupaikalla. Maksutapa käteinen!

klo 15–18 Luontokuvauskurssi – Hinta: 20 €/hlö, Ilmoittautumiset: arto.komulainen@gmail.com. Lähtö- ja päätöspaikka: Riisitunturin autiotupa
Luontokuvaaja Arto Komulainen pitää Riisitunturilla luontovalokuvaukseen liittyvän intensiivikurssin 26.8.2017 klo 15–18. Kurssilla käsitellään kuvauskalustoa, kuvaustekniikkaa, kuvauskohteita sekä sommittelun keskeisimpiä asioita. Kuvauskohteet jakaantuvat lintujen, eläinten sekä maisemien kuvaamiseen. Myös yökuvaus revontulineen on kurssin aiheina. Kurssille voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet, vaikka eivät omistaisikaan järjestelmäkameraa. Arto Komulaisen kuvasivut

klo 19 Lapin Ruska -naiskuoro esiintyy

klo 19:45 Miekka-Jussin Jälkeläisten tulitaideperformanssi

RIISITUNTURIN PARKKIPAIKKA

klo 12–15 Sieni- ja marjaretki Riisitunturilla – Hinta: 20 €/hlö (väh. 5 osallistujaa), Ilmoittautumiset: villimetsanposti@gmail.com. Lähtö- ja päätöspaikka: Riisitunturin parkkipaikka
Tutustumme Sonja Kinnusen ohjaamana sieni- ja marjalajeihin ja opettelemme tunnistamaan niitä eri tuntomerkkien avulla. Voimme retken aikana myös kerätä marjoja ja sieniä kotiinviemisiksi, joten kannattaa ottaa oma sienikori ja -veitsi matkaan ja/tai marjaämpäri ja -poimuri riippuen siitä, haluatko kerätä marjoja vai sieniä vai molempia. Saatamme lähteä kimppakyydeillä Riisin parkkipaikalta vähän eri paikkaan ja aloittaa retken muualta Riisin alueelta, riippuen sen hetken marja- ja sienitilanteesta alueella.

klo 13–14:30 Riisitunturi tutuksi – Lähtöpaikka: Riisitunturin parkkipaikka, Päätöspaikka: Riisitunturin autiotupa
Riisitunturin kansallispuisto-opas Eeva-Liisa Kanniaisen johdolla opastettu leppoisa kierros. Matka noin 3,5 km ja kesto 1-1.5h. Opas kertoo matkalla mm. Riisitunturin historiasta ja luonnosta. Sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Pukeudu sään mukaan ja ota juomapullo mukaan!

klo 14–18 Rapsutuslampaita
Lampuri Anne Pätsi kertoo tietoa lampaiden elämästä, laiduntamisesta ja elinkeinostaan. Lisäksi tiedossa visailua, mm. arvaa karitsan paino!

klo 16–17:30 Riisitunturi tutuksi – Lähtöpaikka: Riisitunturin parkkipaikka, Päätöspaikka: Riisitunturin autiotupa
Riisitunturin kansallispuisto-opas Eeva-Liisa Kanniaisen johdolla opastettu leppoisa kierros. Matka noin 3,5 km ja kesto 1-1.5h. Opas kertoo matkalla mm. Riisitunturin historiasta ja luonnosta. Sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Pukeudu sään mukaan ja ota juomapullo mukaan!

klo 17–17:30 Siulaset -kuoro esiintyy

RIISITUNTURIN HUIPPU

klo 17:45–18 Posion seurakunnan pitämä hartaus

klo 18–18:45 MillaFit kehonhuoltotunti
Sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Et tarvitse välineitä, mutta oma vesipullo kannattaa olla mukana!

TOLVA

klo 12–17 Korpihilla avoinna – Olli Moision taidenäyttely

klo 20:30 Rakkaudesta Riisitunturiin -lähiruokaillallinen katetaan Korpihillassa. Hinta: 42 €/hlö
Tule nauttimaan marjoista, yrteistä, kalasta ja riistasta Korpihillan tyyliin. Samalla vietetään Korpihillan kesäkauden päätöstä ja syyskauden aloitusta.

Kommentoi tapahtumaa (0)