JUURIHOITO

Järjestäjä:Suomen Kansallisteatteri
Paikka:Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
Sijainti:Läntinen Teatterikuja 1b
00100 Helsinki

Ajankohta:


Pääsymaksu:
min 37 € - max 47

Lahde: Lippupiste

Miika Nousiainen
JUURIHOITO
Tarina hyvistä ihmisistä ja huonoista hampaista

Miika Nousiaisen uutuusromaaniin perustuva näytelmä Kansallisteatterissa!

Elämässä on kolme suurta kysymystä: Kuka olet? Minne menet? Puudutetaanko?

Esko Kirnuvaara on työlleen omistautunut, vakava töölöläinen hammaslääkäri, jonka vastaanotolle saapuu copywriterina työskentelevä, karkilla ja kolajuomilla hampaansa pilannut Pekka. Pekalla on sama sukunimi kuin Eskolla ja akuutti juurihoidon tarve, mutta yllättäen käy ilmi että kahta varsin erilaista miestä yhdistää myös syvemmälle ulottuva salaisuus. Epätodennäköinen kaksikko lähtee etsimään vastausta elämänsä suurimpaan arvoitukseen.

Äkkikäänteiden tahdittama matkakertomus vie miehet harharetkelle Lieksasta maailman ääriin. Mysteeri sakenee entisestään, kun kaksikko saa matkalla seurakseen hämmentäviä ulkomaalaisvahvistuksia. Kuinka kauas kirjavan joukkion täytyy matkustaa nähdäkseen, mikä on kaikkein lähimpänä?

Aleksis Meaneyn dramatisointi tuo Miika Nousiaisen upean uutuusromaanin tuoreeltaan Kansallisteatteriin. Viisas ja lämminhenkinen komedia yhdistää globaalin maailman arkiset ja absurdit ongelmat kaukaa ja läheltä huikeaksi salapoliisitarinaksi, jossa jäljitetään omaa identiteettiä kiihtyvällä nopeudella muuttuvassa todellisuudessa. Se kertoo juurista, juurettomuudesta, muuttuvasta vanhemmuudesta, oikeudesta kotimaahan ja siitä mikä meitä lopulta yhdistää kaikista ulkonaisista eroista huolimatta. Nousiaisen aiemmat romaanidramatisoinnit Maaninkavaara ja Metsäjätti ovat olleet Kansallisteatterissa loppuunmyytyjä menestysteoksia. Miika Nousiaisen melankolisen hauska suku- ja hammaslääkäriromaani Juurihoito ilmestyy Otavalta syyskuussa.

KANTAESITYS PIENELLÄ NÄYTTÄMÖLLÄ 16.11.2016

ROOLEISSA Esa-Matti Long, Pirjo Lonka, Markku Maalismaa, Petri Manninen ja Annika Poijärvi

OHJAUS JA DRAMATISOINTI Aleksis Meaney
[+ muut suunnittelijat]

Kesto: Päivitetään ensi-illan alla

Huom: Puutteellisten osoitetietojen takia, kartalla sijainti saattaa olla epätarkka.