event-170797 event-170797

Teatteri ja ooppera

LUULOSAIRAS


Järjestäjä:Tampereen Työväen Teatteri
Paikka:TTT Eino Salmelaisen näyttämö
Osoite:Hämeenpuisto 28-32
33200 Tampere
Pääsymaksu:38

Lähde:Lippu.fi

LUULOSAIRAS

Ensi-ilta 2.9.2017 Eino Salmelaisen näyttämöllä

Maailma on siirtymässä totuuden jälkeiseen aikaan, väitetään. Totuuden on korvaamassa uskottavuus. Paras valhe on eniten tosi. Mutta kyllä ennenkin on osattu syöttää pajunköyttä - eikä vähiten lupauksina eliksiirien ja pillereiden parantavasta voimasta. Tätäkin Luulosairasta höynäytetään kerta toisensa jälkeen hervottoman hauskassa komediassa, joka kuuluu jokaisen teatterinystävän täytyy-nähdä-esityksiin.

Varakas potilas on pidettävä sairaana mutta hengissä! Pääpuoskari ja konsultoivat lääkärit juonivat päivittäin uusia käänteitä sairaskertomukseen, ja tässä pelissä jokainen (perä)ruiske maksaa. Samaan aikaan Luulosairaan viehättävää tytärtä havittelee lipeväkielinen hännystelijä, tavoitteenaan kupata perintönä kaikki mitä lääkärinpalkkioista jää. Sairasvuoteen ympärillä pyörii valehtelijoiden klubi. Jokainen huijaa sen minkä pystyy, ja koska pystyy; oma vika jos uskoo. Luulosairauteen löytyy kuitenkin tepsivä rohto: valheella valhetta vastaan. Tämän enempää ei juonta kannata paljastaa!

Luulosairas on historian suuriin teatterinimiin kuuluvan Molièren (1622-1673) suosituin näytelmä, eikä syyttä. Otso Kauton ohjauksessa syntyy raikastettu klassikko, joka tuo huijarit ja hyväuskoiset nykypäivän valoon, peruukkeja ja yltäkylläisyyden kosketusta unohtamatta. Pääroolissa nähdään Auvo Vihro. Virtuoosimaiselle näyttelijäntyölle tilaa antavia, reheviä ja röyhkeitä rooleja riittää jopa kymmenelle TTT:n omalle näyttelijälle.

Käsikirjoitus Molière
Suomennos Arto af Hällström
Ohjaus Otso Kautto
Lavastus ja pukusuunnittelu Annukka Pykäläinen
Valosuunnittelu TJ Mäkinen
Äänisuunnittelu Niklas Vainio

Rooleissa Auvo Vihro, Miia Selin, Heidi Kiviharju, Janne Kallioniemi, Maija Koivisto, Tommi Raitolehto, Vesa Kietäväinen, Mika Honkanen, Jukka Saikkonen, Teija Auvinen

Kommentoi tapahtumaa (0)