Tapahtumainfo.fi hakupalvelu on myynnissä. Tarjoukset ja yhteydenotot: info@tapahtumainfo.fi

TOINEN KOTI

Teatteri ja ooppera

Järjestäjä:Suomen Kansallisteatteri
Paikka:Suomen Kansallisteatteri, Omapohja
Sijainti:Läntinen Teatterikuja 1b
00100 Helsinki

Ajankohta:


Pääsymaksu:
30

Lahde: Lippupiste

Kiertuenäyttämö esittää:
TOINEN KOTI
Tosiseikkoja vieraudesta ja vastaanottamisesta

Suomen 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi maailman vanhimmassa suomenkielisessä teatterissa nähdään Toinen koti, jossa kohtaavat pakolaisina Suomeen tulleet ja tänne syntyneet taiteilijat.

24-vuotias Harith on tullut Irakista Syyrian, Turkin, Kreikan, Makedonian, Serbian, Kroatian, Unkarin, Itävallan, Saksan ja Ruotsin kautta Suomeen. Harith on uuden elämän alussa; hän on saanut turvapaikan, mutta hänen perheensä on hajallaan ympäri maailmaa. "My name, in Arabic it means good luck. If there is some bad things happening to people, they give this name to child, good luck."

Terhi on työskennellyt Kansallisteatterissa 37 vuotta. Hän toivottaa Harithin tervetulleeksi kotiteatteriinsa.

Sanna asuu monessa maassa, mutta ennen kaikkea musiikissa.

Mitä tapahtuu kun Terhin, Sannan ja Harithin menneet ja nykyiset todellisuudet kohtaavat teatterinäyttämöllä Omapohjassa?

Dokumentaarinen teatteriesitys Toinen koti kysyy, mikä on koti ja mitä kotoutuminen? Mitä koti tarkoittaa juuri uuteen maahan muuttaneelle, ja mitä sellaiselle, joka on ollut aina kuin kotonaan? Miten päästä kotiin, jos ovet suljetaan eikä turvapaikkaa ole? Millainen koti taide on? Jos elämä on yksi koti, mikä on toinen? Entä kun kotiinpaluu merkitsee varmaa kuolemaa?

Toinen koti pysähtyy kuuntelemaan ihmisiä ja heidän tarinoitaan eri kielillä arabiasta musiikkiin, Pohjanmaalta Bagdadiin.

"Tällä hetkellä teillä ei ole sellaista luksusta, että teitä kohdeltaisiin yksilöinä. Jos on asiaa, on parempi tulla kertomaan se yksin eikä kymmenen miehen parvena. Pyynnöstä kerron vielä, että Suomessa koira on perheenjäsen. Meillä koiran potkiminen on vihonviimeinen temppu, jolla saa varmasti naapuruston vihat ylleen." (Ylikonstaapeli Pelkonen luennoi turvapaikanhakijoille Evitskogin vastaanottokeskuksessa, Kodin kuvalehti 2/2016)

KANTAESITYS OMAPOHJASSA 16.11.2017

Esitystä suositellaan yli 15-vuotiaille.

NÄYTTÄMÖLLÄ Terhi Panula, Harith Raad Salih, Sanna Salmenkallio ja muita esiintyjiä aiheen ääreltä

OHJAUS Jussi Lehtonen
DRAMATURGI Kati Kaartinen
LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Kati Lukka
MUSIIKKI Sanna Salmenkallio
VALOSUUNNITTELU Harri Kejonen
TUOTTAJA Roosa Vaverka
PROJEKTIASSISTENTTI Harith Raad Salih

Helsingin kaupunki
ArtsEqual