KAHVI MUSTANA

Muut

Järjestäjä:Hämeenlinnan Teatteri
Paikka:Päänäyttämö, Hämeenlinnan teatteri
Sijainti:Keinusaarentie 5
13200 HÄmeenlinna

Ajankohta:


Pääsymaksu:
32

Lahde: Lippupiste

Kahvi mustana
Hercule Poirot ratkoo mysteerin nyt myös teatterissa

Kartanossaan keksijänero Sir Claud Amory on juuri saanut valmiiksi uusimman keksintönsä, atomipommin kaavan, mutta tuo kaava katoaa mystisesti kassakaapista. Kartanon kaikki vieraat joutuvat epäilyksenalaisiksi . Hän kutsuu tunnetun belgialaisen salapoliisin Hercule Poirotin selvittämään tapausta, sillä vieraiden joukosta täytyy löytyä tuo kavala varas. Kun Poirot ja hänen kollegansa kapteeni Hastings saapuvat paikalle, on selvitettävänä aivan uusi tapaus.

Kahvi mustana edustaa täydellisesti Agatha Christien nerokasta tapaa kutoa salapoliisitarinasta monisäikeinen ja yllätyksellinen verkko, joka on täynnä oikeita ja vääriä vihjeitä sekä erilaisia tulkintoja tilanteesta. Ne kuuluisat "pienet harmaat aivosolut", niin näyttämöllä kuin katsomossakin, joutuvat koetteelle.

Alkuperäisteos Black Coffee on Christien näytelmä vuodelta 1934. Näytelmästä syntyi myös romaani, jonka tekstin on sovittanut Charles Osborne. Romaani julkaistiin ensi kerran vuonna 1998. Ehkä tästä syystä tämä näytelmä ja mysteeri eivät ole yhtä tunnettuja kuin monet muut Poirotin seikkailut.

Hercule Poirotin roolissa vierailee rakastettu Hannu Huuska. Hänen uskollisen apulaisensa Hastingsin roolissa nähdään Ilkka Heiskanen.

Ensi-ilta 28.9. 2018 Päänäyttämö

Teksti Agatha Christie
Suomennos Tuula Nieminen
Sovitus ja ohjaus Olka Horila
Rooleissa Hannu Huuska, Ilkka Heiskanen, Aleksi Aromaa, Maiju-Riina Huttunen, Maxim Pavlenko, Birgitta Putkonen,
Johanna Reilin, Sinikka Salminen, Tatu Siivonen, Jarkko Tiainen
Lavastus Juha Mäkipää
Pukusuunnittelu Tiina Joutsen
Valosuunnittelu Veikko Pulli
Äänisuunnittelu Harri Kuittinen

Esityksen kesto n. 2 h 30 min Liput 32/29/20 €