KULKURITEATTERI ESITTÄÄ: ARMFELTIEN AIKAAN

Teatteri ja ooppera

Järjestäjä:KulkuriTeatteri
Paikka:Hyvinkääsali
Sijainti:Kauppatori 1
05800 HyvinkÄÄ

Ajankohta:


Pääsymaksu:
27

Lahde: Lippupiste

ARMFELTIEN AIKAAN

KulkuriTeatterin uutuusnäytelmä vie Hyvinkään tarunhohtoiseen historiaan, Kytäjärven rantamaille ja kartanon komeaan Parkkiin. Kytäjän kartanon suuruuden aikaan ja kevääseen 1814, kun kielot ovat tuoksuvimmillaan ja kartanon vieraat hupsuimmillaan.

Armfeltien aikaan on kertomus Hyvinkään ylpeydestä, Kytäjän kartanosta, jota ovat vuosisatojen ajan hallinneet komeat suvut. Luutnantti Carl Johan Armfeltin aikaan eli kartano loistonsa vuosia: puisto oli pohjoismaiden komeimpia, kartanoa koristivat komeat tuplatornit ja korkealle kalliolle rakennettiin lampia ja portaita. Carl Johan, ”Kalle”, isännöi kartanoaan rautaisin ja taitavin ottein, mutta sujuvatko rakkausasiat yhtä sutjakkaasti? Kevät saa nuoret sydämet kiihdyksiin ja Numlahden kartanossa köyhät Armfeltit puuhaavat morsianta rikkaalle Kallelle – mutta kuka lopulta vie tämän sydämen?

Tositapahtumiin perustuvan humoristisen kertomuksen ihmisistä, heidän toiveistaan ja pettymyksistään ovat kirjoittaneet Katri Lehto, Anu Lahtinen ja Leena K. Lehto, ja sen on dramatisoinut ja ohjannut Benita Kivistö. Hyvinkääsalin täyttää pukuloisto, teatterin taika ja elävä musiikki Charlotta Kivistön johtaman KulkuriOrkesterin siivittämänä.

Näytelmän kesto väliaikoineen n. 2 tuntia