KOM-AULAN OHJELMISTO

Musiikki, Muut, Musiikki

Järjestäjä:KOM-teatteri
Paikka:Aulanäyttämö
Sijainti:Kapteeninkatu 26
00140 Helsinki

Ajankohta:


Pääsymaksu:
20

Lahde: Lippupiste

KOM-aula kevät 2019

maanantai 14.1.
Maria Pere ja Kaj Chydenius: Nurmilintu
”Lähdetkö kanssani matkaan, lapsuuden puutarhaan?
Laulan lasta nukkumahan, uuvutan unen rekehen.
Amalia armas, kippuravarvas, käsillänsä käveli ja heiniä söi.”
Maria Pere on näyttelijä ja laulaja, joka on tehnyt yhteistyötä Kaj Chydeniuksen kanssa jo vuosikymmenen ajan.

*****

maanantai 21.1.
Joy Regwan
Joy Regwan on laulaja-lauluntekijä, joka luo lauluja kuolemanvakavistakin aiheista pilke silmäkulmassa. Biisit vaihtelevat melankolisista lauluista riehakkaaseen rokkiin. Regwan ei rajoita sanoituksiaan yhteen kieleen vaan tekstit syntyvät tunteen ja tilanteen mukaan. Sovitukset ja tunnelma luodaan yhdessä bändin kanssa.

*****

maanantai 18.2.
Anna-Sofia Tuominen, Pihla Pohjolainen ja Kaj Chydenius: Unelmia
”Jos ei päivää korkeaa koskaan aukeaisi,
ei tuo silti musertaa kaipausta saisi.
Kummallinen ajatuksen juoksu.
Yhtäkkinen savusaunan tuoksu.
Sinä siinä vierelläni näin,
nuttu nurin, onni oikeenpäin.”
Näyttelijä Anna-Sofia Tuominen on tuttu myös Tilhet, pajut ja muut –yhtyeen solistina.
Muun muassa paljon äänitöitä tehnyt Pihla Pohjolainen opiskelee viimeistä vuotta Nätyllä.

*****

maanantai 25.2.
Meri Nenonen
Meri Nenonen yhtyeineen soittaa laulelmallista poppia, jossa kuljetaan tunnelmasta toiseen. Nenosen säveltämien ja sanoittamien laulujen tarinoissa vaihtelevat elämän kirkkaat ja tummat sävyt ja jokainen yli kolmekymmentä vuotta elänyt voi löytää sanoituksista itselleen tarttumapintaa.
Meri Nenonen helsinkiläinen näyttelijä, joka on tullut tunnetuksi lukuisista rooleistaan teatterissa ja elokuvissa. Kitaristi Valtteri Bruun (mm. Samuli Edelmanin Suora lähetys-bändi), basisti Pasi Kallio ja rumpali Aleksi Kaunisvirta ovat pitkän linjan muusikoita, joiden kanssa Nenonen oli tehnyt aiemminkin yhteistyötä.

*****

maanantai 4.3.
Ursula Salo, Arla Salo ja Juha Kukkonen: Takaa-ajetut sävelet
“Älykästä, tyylikästä, tunteellista ja taitavaa”. Näitä ylisanoja pelkäämättä voi luonnehtia näyttelijöiden Ursula Salon ja Juha Kukkosen sekä säveltäjä-muusikko Arla Salon Eeva-Liisa Mannerin runoihin pohjautuvaa lauluiltaa Takaa-ajetut sävelet.
Laulujen välissä sanaillaan lämmöllä runoilijan kokemista vaiheista, ironisoidaan lempeästi miehen ja naisen suhteesta, sekä pohditaan mannerilaisittain rakkautta, kuolemaa sekä elämän metamorfoosia. Ja tietysti käsitellään myös hevosia ja kissoja!

*****

maanantai 11.3.
Jonnakaisa Risto ja Kaj Chydenius: Lintuja Savossa
”Lintuja etelässä ja sinne lähdössä.
Lintuja häkissä, pensaassa, metsässä, vesillä.
Lintuja ulkomailla, ulkomaille lähdössä, kotona yksin kaislikossa.
Lintupari Savossa, elinikäisesti yhdessä.”
Tämä on Kaj Chydeniuksen ensimmäinen lauluohjelma näyttelijä Jonnakaisa Riston kanssa.

*****

maanantai 18.3.
Ykspihlajan Kino-orkesteri
Yleisön pyynnöstä he ovat täällä taas!
Ykspihlajan Kino-orkesteri on elokuvamusiikkiin sekä italo-iskelmään keskittynyt yhtye, joka pitää Kokkolan satamakaupunginosa Ykspihlajaa henkisenä kotinaan.
Orkesteri on perustettu alunperin Juho Kuosmasen mykkäelokuvan Romu-Mattila ja Kaunis nainen ympärille. Sittemmin Kino-orkesteri on säveltänyt ja soittanut musiikkia myös Kuosmasen elokuviin Hymyilevä mies sekä Salaviinanpolttajat. Kino-orkesteri on kiertänyt esiintymässä elokuvafestivaaleilla Pietarista Berliiniin ja Cannesista Kaliforniaan.
Orkesterin ovat perustaneet ykspihlajalaislähtöiset Laura ja Oona Airola sekä Miika Snåre. Nykyään orkesterissa soittavat heidän lisäkseen Miia Reko (trumpetti), Reetta Kuisma (kontrabasso), Tuomas Asanti (kitara), Ilkka Tolonen (rummut, perkussiot) sekä Anna Airola (laulu).

*****

maanantai 1.4.
haapoja & illmari kollektiivi
haapoja & illmari kollektiivi yhdistää nykykansanmusiikkia räppiin, konekomppeihin ja kaupunkiäänimaisemiin. Folk-räpiksikin luonnehditussa musiikkikeitoksessa menneiden runoajien sanasto ja nykyihmisen katsantokanta juontuvat yhteen sanojen seppä illmarin käsittelyssä. Mikko H. Haapojan sävellyksissä kaikuvat vaikutteet niin kansanmusiikista, indie-popista kuin konemusiikistakin.
Mikko H. Haapoja – laulu, jouhikko, koneet illmari – rap, spoken word Amanda Kauranne – laulu Lukas Kristo – harmooni, piano

*****

maanantai 8.4.
Lailai
Kuusihenkinen Lailai on suomenkielistä rytmimusiikkia: vuosien saatossa yhteen hioutunutta laulua unisonossa ja stemmoissa, tanssittavia rytmikudelmia, kulmikkaita ja kaihoisia harmonioita, taidokasta soittoa. Lailai on aidosti tekijöidensä näköinen ja kuuloinen organismi. Musiikillinen kartta on kuin kärpäspaperi, johon on tarttunut roipetta maailman eri kolkista. Myös suomen kieli on suuressa arvossa. Tekstit maalaavat leveällä pensselillä näkyviin inhimillisiä kokemuksia, havaintoja ja ilmiöitä.
solistit Helmi Saksala ja Tuuli Saksala, kitaristi Aki Trygg, basisti Kari Hulkkonen, rumpali Aarne Riikonen kosketinsoittimet Juha Kuoppala

*****

maanantai 29.4.
Anna Heiskanen ja Kaj Chydenius: Valoksi maan päälle
Lauluja pääsiäisen kunniaksi: kotimaata ja Raamatun paikkoja, Betlehemiä, Getsemanea, Kapernaumia ja enkeleitä, oi muistatko vielä?
Tämä on klassisen laulukoulutuksen saaneen Anna Heiskasen kolmas lauluohjelma Kaj Chydeniuksen kanssa.

*****

maanantai 6.5.
Taikaa illassa
Taikaa illassa –esityksessä nähdään taikuutta kolmen eri taikurin tavoin: taikurit Petri Purho, Markus Tervo ja Iivari Mikkonen tuovat modernia, mutta juurilleen uskollista taikuutta ensimmäistä kertaa KOM-aulaan. Taikaa illassa näyttää mitä taikuus on vuonna 2019.

*****

maanantai 13.5.
Oona Airola, Leo Honkonen ja Kaj Chydenius: Tuletko kanssani
Neljä suomalaista runoilijaa, kukin oman aikansa kellokkaita, rakkauden ja aatteen lipunkantajia. Mitä he väittävät?
On tänä päivänä puhdasta ja totta taistelu leivästä ja ihmisen vapaudesta. (Elvi Sinervo)
Suotta ne puhuivat Sodomasta, vanhat vihaiset miehet. (Aale Tynni)
Suuri on Jumalan taivas ja maa, oi lapseni rakastakaa! (Lauri Viita)
Riemu on kirjattu murheeseen, ei niitä voi erikseen kantaa. (Matti Rossi)
Oona Airola ja Leo Honkonen ovat näyttelijöitä ja Kaj Chydeniuksen luottolaulajia.