event-183524 event-183524

Musiikki

LAPPEENRANNAN KAUPUNGINORKESTERI KEVÄT 2019


Järjestäjä:Lappeenrannan kaupunginorkesteri
Paikka:Lappeenranta-sali
Osoite:Villimiehenkatu 1
53101 Lappeenranta
Pääsymaksu:min 18 € - max 30

Lähde:Lippu.fi

LAPPEENRANNAN KAUPUNGINORKESTERI KEVÄT 2019

Lappeenrannan kaupunginorkesteri kevät 2019

Meditaatioita lounastunnilla
pe 18.1. klo 11 Lappeenranta-sali
Konserttimestari Kanerva Mannermaan johdolla
Ohjelmassa leppoisaa musiikkia mukavasti kuunnellen villasukat jalassa.
Voit ottaa mukaan myös makuualustan!

*****

Meditaatioita illalla

pe 18.1. klo 19 Lappeenranta-sali
Konserttimestari Kanerva Mannermaan johdolla
Ohjelmassa leppoisaa musiikkia mukavasti kuunnellen villasukat jalassa.
Voit ottaa mukaan myös makuualustan!

*****

Öisiä serenadeja

to 24.1. klo 19 Lappeenranta-sali
Johtaa Kleanthe Russo
Solisteina Tom Nyman, tenori ja Jonathan Nikkinen, käyrätorvi

Ohjelma:
Giovanni Salviucci: Sinfonia da camera
Benjamin Britten: Serenadi tenorille, käyrätorvelle ja jousille op. 31
Honegger: Sinfonia nro 4 ‘Baaselin ilot’

Yöllisiä serenadeja
Benjamin Britten
sävelsi Serenadin tenorille, käyrätorvelle ja jousille toisen maailmansodan aikana vuonna 1943 palattuaan vain vähän ennen Yhdysvalloista. Runollisen kaunis teos maalailee viiden eri runoilijan päivän matkaa yön tunneista aamun sarastukseen kohden utopiaa ilman sotaa ja vääryyksiä. Teos on alun perin omistettu tenori Peter Pearsille ja käyrätorvisti Dennis Brianille.

…Loiste hiipii pitkin linnan muureja ja lumiset huiput kalpenevat. Pitkä yö ryömii järvien ylle ja villi vesiputous ryöppyää uhmakkaana.

Arthur Honegger kuului maineikkaaseen pariisilaiseen taiteilijaryhmään Les Six. Kuutoset vastustivat romantiikan ajan jatkuvuutta 1900-luvun alussa ja heidän estetiikkansa puolestaan pyrki osin säilyttämään menneet juuret mutta rohkeasti avaamaan ovia uuteen modernisoituvaan maailmaan. Honeggerin 4. sinfonia on vuodelta 1946 ja se peilaa kuitenkin sodan jälkeisiä tuntemuksia. Toisaalta sinfonia antaa toivoa runollisella luonnonkuvauksellaan Alppien rinteiltä jokien laaksojen metsiin satakielen lauluun aamuyön tunteina auringon sarastaessa. Lisänimi Baselin ilot tulee sinfonian viimeisen osan riemukkaasta karnevaalitunnelmasta ja se on omistettu maineikkaalle Baselin kamariorkesterille.


*****

Salonkien saloja
to 7.2. klo 19 Lappeenranta-sali
Kaupunginorkesterin yhtyeitä,
mukana pianisti Hannu Alasaarela

Ohjelma:
Wolfgang Amadeus Mozart: Kvintetto Es-duuri pianolle ja puhaltimille KV 452
Igor Stravinsky: Septetto
Francis Poulenc: Sekstetto

Salonkien helmiä
Wolfgang Amadeus Mozartin Kvintetto syntyi ja sai ensiesityksensä maalis-huhtikuun vaihteessa 1784. Ja säveltäjä oli syystäkin tyytyväinen teokseensa kirjoittaessaan kirjeen isälleen Leopoldille pitäen sitä parhaimpana siihen asti säveltämistä teoksistaan.

Igor Stravinskyn Septetto Dumbarton Oaks on sävelletty kyseisellä paikkakunnalla vuonna 1953. Teos on dodekafonisen kauden Stravinskyä, yhtä purevaa kuin uusklassisen kauden teoksetkin.

Francis Poulenc kuului Les six –ryhmään yhdessä Arthur Honeggerin, Darius Milhaud ´n ja Germaine Taillefairen kanssa ja oli ajanoloon merkittävä ranskalainen pianisti ja säveltäjä. Hänen aristokraattisen sielukas musiikkinsa pursuaa optimismia ja uuden ajan moderniutta pikantein ranskalaisin painotuksin.

Pianisti Hannu Alasaarela aloitti pianonsoiton 8-vuotiaana yksityisen vapaasäestyksen opettajan johdolla. 12-vuotiaana hän siirtyi Oulunsalon taidekouluun Kimmo Pihlajamaan ja myöhemmin myös Jouko Tötterströmin oppiin. Tällä hetkellä Alasaarela opiskelee pianonsoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Tuija Hakkilan ja Ilmo Rannan ohjauksessa. Hän on saanut ohjausta myös Hui-Ying Liu-Tawaststjernalta, Liisa Pohjolalta ja Niklas Pokillta.

*****

Saimaa Sinfonietta – Traaginen
Yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa
pe 15.2. klo 19 Lappeenranta-sali
Johtaa Erkki Lasonpalo
Solisti Marko Ylönen, sello

Ohjelma:
Ludwig van Beethoven: Egmont alkusoitto op. 84
Robert Schumann: Sellokonsertto a-molli op. 129
Franz Schubert: Sinfonia nro 4 c-molli ’Traaginen’ 4

Traagisia kohtaloita
Ludwig van Beethovenin Egmont -alkusoitto syntyi Johann Wolfgang von Goethen saman nimiseen näytelmään Napoleonin sotien aikaan vuosina 1809-10, jolloin Napoleon valloitti Eurooppaa edeten kohden itää traagisin seurauksin. Beethoven ihaili suuresti Napoleonin sotasaavutuksia.

Robert Schumann sävelsi sellokonserttonsa vuonna 1850, eikä koskaan ehtinyt itse kuulla sen ensiesitystä. Kantaesitys tapahtui vasta vuonna 1860. Samoihin aikoihin konserton säveltämisen aikaan alkanut sisäisten äänien ja outojen melodioiden sekä äänien kuuleminen johti vuoden 1854 helmikuussa Düsseldorfin perinteisten kansanjuhlien aikaan siihen, että Schumann hyppäsi Reiniin pelkkä yöpuku päällään. Paikalle ehättäneet veneilijät pelastivat hänet, mutta Schumannin mielenterveys oli romahtanut. Schumann vietiin Bonnin lähellä sijaitsevaan Endenich -nimiseen paikkaan, jossa hän pysyi kuolemaansa aina vuoteen 1856 asti. Konsertossa on kolme hyvin romanttisen kaunista osaa, vaikka ne soitetaankin yhteen ilman taukoja. Toisen laulavan osan Schumann omisti erityisesti rakkaalle vaimolleen Clara Schumannille.

Franz Schubertin 4.sinfonia valmistui huhtikuussa 1816. Schubert antoi itse sille lisänimen Traaginen ja kohtalo oli oleva sen mukainen: Teos esitettiin ensimmäistä kertaa julkisesti vasta vuonna 1849 paljon säveltäjän kuoleman jälkeen.

Jo viisitoistavuotiaana Marko Ylönen soitti Turun sellokilpailujen finalistina. Myöhemmin hän saavutti 2. palkinnon Pohjoismaisissa sellokilpailuissa Turussa 1990 sekä palkintosijan Moskovan Tsaikovski-kilpailujen finaalissa samana vuonna. Keväällä 1996 hän voitti 1. palkinnon Concert Artists Guild -kilpailussa New Yorkissa.

Marko Ylönen on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona eri puolilla Suomea, useissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Japanissa, Australiassa ja Uudessa Seelannissa. Hän on myös toiminut Tapiola Sinfoniettan äänenjohtajana, Radion Sinfoniaorkesterin 1. soolosellistinä ja Uusi Helsinki -kvartetin jäsenenä.Syksystä 2000 lähtien Ylönen on toiminut sello- ja kamarimusiikin lehtorina Sibelius-Akatemiassa ja aloitti kamarimusiikin professorin virassa syksyllä 2009.

Erkki Lasonpalo on opiskellut orkesterinjohtoa muun muassa Jorma Panulan ja Leif Segerstamin johdolla. Kapellimestaridiplomin hän suoritti Sibelius-Akatemiassa keväällä 2012 erinomaisin arvosanoin. Lasonpalo on vieraillut muun muassa Turun, Helsingin, Lahden ja Jyväskylän kaupunginorkestereissa, Tapiola Sinfoniettassa, Lapin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkestereissa ja Suomen Kansallisoopperassa. Vuodesta 2014 hän on toiminut Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana ja keväällä 2016 hän aloitti Kemin kaupunginorkesterin ja Helsingin Koomisen Oopperan pääkapellimestarina. Hän on myös Tapiolan nuorten sinfonikkojen pääkapellimestari. Syksyllä 2017 Lasonpalo aloitti työt Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisena partnerina.

*****

Sellon soidessa
to 21.2. klo 19 Lappeenranta-sali
Johtaja-solisti Tomas Djupsjöbacka, sello

Ohjelma:
Johann Sebastian Bach: Contrapunctus 18, teoksesta Die Kunst der Fuge
Jukka Tiensuu: Hei neljälle soittimelle
Carl Philipp Emanuel Bach: Sellokonsertto A-duuri
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 1 C-duuri op. 21

Aikamatkakimara
Aikamatkakimara eri tyylikausien kautta luo henkilökuvan kapellimestari-sellisti Tomas Djupsjöbackasta.

Ludwig van Beethoven kypsytteli teoksiensa teemoja ja rakenteita pitkään. Tästä syystä on vaikea sanoa, milloin hän aloitti ensimmäisen sinfoniansa säveltämisen. Varhaisimmat säilyneet nuottikäsikirjoitukset ovat vuodelta 1799. Beethoven sävelsi sinfoniansa hyvin perinteiseen klassiseen tyyliin, suurten edeltäjiensä Haydnin ja Mozartin antamaa esikuvaa kunnioittaen. Sinfonia on omistettu paroni Gottfried van Swietenille, joka oli tärkeä Beethovenin rahoittaja ja tukija. Sinfonia esitettiin ensimmäisen kerran Wienissä 2. huhtikuuta 1800. Beethoven oli noihin aikoihin vielä varsin tuntematon säveltäjä. Sinfonia sai yleisöltä kuitenkin melko hyvän vastaanoton ja vähitellen se alkoi tuoda Beethovenille mainetta muuallakin. Pariisissa sinfonia kuultiin ensimmäisen kerran vuonna 1807 ja Lontoossa vuonna 1813.

Carl Philip Emmanuel Bach oli saksalainen klaveerinsoittaja ja säveltäjä. Häntä pidetään yhtenä varhaisimmista klassismin edustajista. Hän oli Johann Sebastian Bachin ja tämän ensimmäisen puolison Maria Barbara Bachin toiseksi vanhin poika. Sellokonsertto tuo hienostuneen klassismin ajan hengen kuuluville ainutlaatuisin painotuksin ja häntä voi peilata suureen isäänsä Johann Sebastian Bachiin tämän Contrapunctuksessa puhallinkvartetille.

Jukka Tiensuu on oman tiensä kulkija aikamme musiikin kentässä persoonallisilla teoksillaan sekä arkkitehtoonisilla ideoillaan, mistä hänet on monesti palkittu. Hei on teos neljälle vapaasti määritellylle instrumentille.

Tomas Djupsjöbackan polku kapellimestariksi alkoi jo vuonna 2012 New Yorkin Metropolitan-oopperan tulevan kapellimestarin Yannick Nézet-Séguinin opissa. Jo Sibelius-Akatemian kapellimestarikoulutuksensa aikana Djupsjöbacka johti muun muassa Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria sekä Tapiola Sinfoniettaa, ja on viime aikoina debytoinut Helsingin kaupunginorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Sinfonia Lahden edessä. Kuluvalla kaudella Djupsjöbackan voi kotimaassa nähdä muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Vaasan kaupunginorkesterin sekä Sinfonia Lahden kanssa, sekä Sveitsissä Viva Cello Festivalilla ja Islannissa Harpa International Music Academyn konserteissa.

*****

Orkesterin juhlaa
Kaupunginorkesteri 110v.

pe 8.3.klo 19 Lappeenranta-sali
Johtaa Vytautas Lukočius
Solisti Lilli Paasikivi, mezzosopraano

Ohjelma:
Paavo Heininen: Juhlasoitto kaupunginorkesterille, kantaesitys
Luciano Berio: Folk Songs mezzosopraanolle ja orkesterille
Darius Milhaud: Kamarisinfonia ‘Le Printemps’ op. 43, I osa
Claude Debussy: La Mer, sov. Farrington

Kansanlauluista kuohuviin aaltoihin - Kaupunginorkesteri 110v
Kaupunginorkesteri 110-vuotisjuhlakonsertin solistina laulaa Suomen Kansallisoopperan taiteellinen johtaja mezzosopraano Lilli Paasikivi italialaisen Luciano Berion viehättävän kansalaulu-sarjan, jossa yhdistyvät eri maiden kansanlauluperinne kentuckylaisen cowboyn mustahiuksisen neidon kaipuusta azerbaidzanilaisen naisen rakkauslauluun.

Paavo Heininen on tehnyt juhlasoiton juhlivalle kaupunginorkesterille teemalla Juhlapäivä Lappeenrannassa. Osien nimet Notturno, Alborada & Ballo - Yö, Sarastus ja Tanssiinkutsu ovat yöllisen vaeltajan hetken tuokioita.

Darius Milhaud´n Kamarisinfonian ranskalainen maisema piirtyy kevään sävyihin.

Claude Debussyn
vuonna 1905 säveltämä orkesteri-impressio La Mer on säveltäjänsä merellinen uskontunnustus, joka muuntuu Iain Farringtonin kamariorkesterisovituksessa Saimaan päilyviksi seliksi, kuohuviksi ja kimmeltäviksi aalloiksi.

Mezzosopraano Lilli Paasikivi oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan vuosina 1998-2013. Hän aloitti Suomen Kansallisoopperan taiteellisena johtajana elokuussa 2013. Lilli Paasikivi on uransa aikana vieraillut muun muassa Hampurin valtionoopperassa, Frankfurtin oopperassa, Pariisin Châtelet-teatterissa, Salzburgissa, Aix-en Provencessa, Tukholman Kuninkaallisessa oopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hänen ohjelmistoonsa kuuluvat muun muassa Don Carlosin Eboli (Verdi), Aidan Amneris (Verdi), Ruusuritarin Octavian (Strauss), Valkyyrian Fricka (Wagner), Carmenin nimirooli (Bizet), Parsifalin Kundry (Wagner), Juhan Marja (Merikanto) ja Boris Godunovin Marina Mnišek (Musorgski). Lilli Paasikivi on esiintynyt useiden arvostettujen orkesterien kuten Lontoon Philharmonian ja London Symphonyn, Baijerin radion sinfoniaorkesterin, Gewandhaus-orkesterin sekä Los Angelesin, New Yorkin, Berliinin, Wienin, Hampurin ja Münchenin filharmonikkojen solistina.

*****

Saimaa Sinfonietta – Eroica
Yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa
to 21.3. klo 19 Lappeenranta-sali
pe 22.3. klo 19 Martti Talvela -sali, Mikkeli
Johtaa Vytautas Lukočius
Solisti Mackenzie Melemed, piano

Ohjelma:
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 3 c-molli op. 37
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 3 Es-duuri op. 55 ’Eroica’

Eroica - Tuhtiannos Beethovenia
Pianotaitelija Mackenzie Melemed voitti viimeisen Maj Lind-pianokilpailun briljantin suvereenilla tekniikallaan ja näkemyksellään ja saapuu nyt soittamaan Ludwig van Beethovenin kolmannen pianokonserton.

Beethoven sävelsi teostaan 1800-luvun alkuvuosina ja oli itse solistina sen ensiesityksessä vuonna 1804. Aikalaiset kuvailivat, että nuotinnoksia solistiosuudesta ei juurikaan ollut, vaan säveltäjä soitti sen ulkoa omasta muististaan. Nuotinnos toki tuli viimein valmiiksi muiden pianistien käyttöön. Beethovenin kolmannen sinfonialle vakiintunut kutsumanimi Eroica suomennetaan usein "herooinen" eli sankarillinen. Säveltäjä omisti teoksen alun perin Napoleon Bonapartelle, mutta poisti omistuksen Napoleonin kruunautettua itsensä keisariksi ja omisti lopulta sinfonian ruhtinas von Lobkowitzille.

Eroica sävellettiin suurimmilta osin loppuvuodesta 1803. Ensimmäinen julkinen esitys oli Wienissä 7. huhtikuuta 1805 säveltäjän itsensä johtamana. Teos merkitsi irtiottoa aiemmasta sinfoniaperinteestä, mikä olikin merkittävä askel kohti romantiikkaa. Eroica luetaan sinfoniakirjallisuuden suurimpiin klassikoihin sekä klassisen musiikin tärkeimpiin sävellyksiin.

Yhdysvaltalaispianisti Mackenzie Melemed voitti ensimmäisen palkinnon neljännessä kansainvälisessä Maj Lind –pianokilpailussa Helsingissä elokuussa 2017. Soittotaitonsa lisäksi Melemed hurmasi suomalaisyleisön säteilevällä esiintyjäpersoonallisuudellaan sekä erityisellä Suomea kohtaan tuntemallaan kiinnostuksella, hän jopa antoi voittonsa jälkeen haastatteluita suomen kielellä.

*****

Seikkailun säveliä
Yhteistyössä Lasten kulttuurikeskus Metkun kanssa
to 28.3. klo 19 Lappeenranta-sali
Johtaa Vytautas Lukočius
Juontaa merirosvo Ossi Välimäki
Seikkailuelokuvien säveliä – Tähtien sota – Shrek – Madakasgar – Harry Potter

Perhekonsertissa matkaat elokuvasävelien siivin Harry Potterista Shreckiin ja Pirots of Caribbean-teemojen kera aavelaivalla kohti uusia tuntemattomia vesiä kapteeninaan kapellimestari Vytautas Lukočius. Matkaoppaanasi toimii kertoja Ossi Välimäki. 7. luokkalaiset ovat myös tehneet maalauksia ja kuvia esityksen elävöittämiseksi. Viikolla 14 kaupunginorkesteri tekee Etelä-Karjalan kuntiin konserttikiertueen Lemin, Savitaipaleen, Ruokolahden ja Simpeleen kouluille.

*****

Klassinen ilta Olli Mustosen seurassa
to 11.4. klo 19 Lappeenranta-sali
Johtaja-solisti Olli Mustonen, piano

Ohjelma:
Wolfgang Amadeus Mozart: Don Giovanni –alkusoitto KV 527
Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsertto nro 19 F-duuri KV 459
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 2 D-duuri op. 36

Tänä iltana Olli Mustonen - Olli Must On

Pianotaiteilija, kapellimestari ja säveltäjä Olli Mustonen saapuu jälleen kaupunginorkesterin kapellimestariksi ja solistiksi valitsemallaan klassis-romanttisella ohjelmalla. Mozartin oopperan Don Giovanni eli Hulttion rangaistus –oopperan alkusoitto vuodelta 1787 siivittää konsertin lähtölaukaukset kohden Mozartin pianokonserton K459 klassisen kimmeltävää vuota.

Mustonen filosofoi musiikin sisintä sanomaa: Ajattelen musiikista nykyään niin, että on joku kohta, mihin tulee valoa, ja sitten on pimeää. Valo on se, mitä me tietoisesti ymmärretään ja se pimeä on sitä, mitä me ei ymmärretä, vaikka se on kuitenkin olemassa. Voidaan ajatella, että kun tiedetään enemmän, niin valokeilan suuruus kasvaa

Beethoven lähti kuuroutensa vuoksi Heiligenstadtiin vuonna 1802. Siellä hän aloitti varsinaisen toisen sinfoniansa sävellystyön ja sinfonia valmistui vuotta myöhemmin. Hänen olisi ollut tarkoitus jo aikaisemmin siirtyä klassismista uuteen tyylilajiin, mutta se tapahtui vasta kolmannessa sinfoniassaan. Toinen sinfonia op. 36 ensiesitettiin Theater an der Wienissä 5. huhtikuuta 1803. Sinfonia on omistettu Ruhtinas Lichnowskylle.

Olli Mustosen persoonassa toiminta pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Hän aloitti musiikkiopintonsa viisivuotiaana, tärkeimpinä opettajinaan Ralf Gothóni ja Eero Heinonen sekä säveltäjä Einojuhani Rautavaara. Sittemmin työ on vienyt hänet kaikille maailman keskeisille konserttilavoille niin omin soolokonsertein kuin yhdessä huippuorkestereiden kanssa.

Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin ja Mariinski-teatterin orkesterin, New Yorkin Filharmonikkojen sekä Frankfurtin radion sinfoniaorkesterin solistina. Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä kotimaisten orkestereiden ohella mm. Jerusalemin sinfoniaorkesterin, Firenzen Orchestra della Toscanan, Genovan oopperaorkesterin, Kölnin WDR-sinfoniaorkesterin, Melbournen sinfoniaorkesterin, Moskovan Tshaikovski-sinfoniaorkesterin, Northern Sinfonian, Tokion NHK-sinfoniaorkesterin, Viron kansallisorkesterin ja Weimar Staatskapellen kanssa.

*****

Pääsiäiskonsertti - Johannespassio
ke 17.4. klo 19 Lappeen Marian kirkko
Johtaa Taavi Oramo
Laulukilpailuissa menestyneitä solisteja
Resitoija Lasse Penttinen
Etelä-Karjalan klassinen kuoro, valmennus Toomas Kapten

Ohjelma:
Johann Sebastian Bach: Johannespassio

Pääsiäispassio - Johann Sebastian Bachin Johannespassio
Johannespassion ensiesitys oli Leipzigin Nikolainkirkossa pitkänäperjantaina vuonna 1724. Johannespassiota voidaan pitää Bachin ensimmäisenä suurimuotoisena teoksena. Bach muokkasi ja uudisti teostaan noin 25 vuoden aikana useasti. Passio onkin säilynyt viitenä eri versiona, joista viimeistä esitetään nykyään eniten. Johannes-passiossa Bach käyttää librettona Raamatun säkeiden lisäksi monien eri kirjailijoiden tekstejä.

Taavi Oramo on klarinetisti, laulaja ja elektronisen musiikin taitaja. Hän on vuoden 2018 Päivi ja Paavo Lipposen säätiön vuoden nuori laulusolisti ja häntä on tänä vuonna kuultu muun muassa Lahti Sinfonian ja Suomalaisen Barokkiorkesterin solistina. Klarinettisolistina Oramo on esiintynyt muun muassa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin ja Uuden Ajan Ensemblen sekä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa.

Taavi Oramo teki menestyksekkään kapellimestaridebyyttinsä Tapiola Sinfonietan kanssa vuonna 2017. Vuonna 2018 Oramo esiintyy kapellimestarina Lahti Sinfonian, Mikkelin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfonietan ja Oulu Sinfonian kanssa. Oramon työtä live-elektroniikan parissa on kuultu pääasiassa Tölölab-yhtyeen tapahtumissa. Tölöläbin jäsenet valittiin vuonna 2016 Pro Musica-säätiön nuoriksi taiteilijoiksi. Oramo on tuottanut lukuisia tapahtumia kuten Eloa-festivaalit 2015-17 ja Miksei-festivaalin 2016.

*****

Vappuaatto viihteellä
Yhteistyössä Rakuunasoittokunnan kanssa
ti 30.4. klo 19 Lappeenranta-sali
Johtaa Vytautas Lukočius
Solisteina Marjukka Tepponen, sopraano ja Liudas Mikalauskas, baritoni
Kuplivan kevyttä musiikki-iloittelua kevään kunniaksi.

Kuplivaa Vappua
Vappukonsertin upeat solistit sopraano Marjukka Tepponen ja baritoni Liudas Mikalauskas ovat lappeenrantalaisyleisölle jo aiemmista vierailuista tuttuja huipputaitajia. Operetti, musikaali, ooppera- ja viihdesävelmät klassisen ohella virittävät sinut kapellimestari Vytautas Lukočiuksen johdolla karnevaalitunnelmaan. Uljas Rakuunasoittokunta ja kaupunginorkesteri nostattavat tunnelman kattoon.

Marjukka Tepponen on laulukilpailuissa menestynyt suomalainen sopraano. Hän voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun vuonna 2008 ja Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen naisten sarjan 2010.

Liudas Mikalauskas lukeutuu Liettuan oopperan kärkikaartiin ja hänetkin on palkittu lukuisin kilpailupalkinnoin. Mikalauskas oli vuonna 2018 maailmankuulun säveltäjä-kapellimestari Krszysztof Pendereckin valitsema baritoni säveltäjän 80-vuotisjuhlakonserteissa.

*****

Levytyskonsertti - Liverecording
to 23.5. klo 19 Lappeenranta-sali
Johtaa Vytautas Lukočius
Solisti Olli Leppäniemi, klarinetti

Ohjelma:
Paavo Heininen: Klarinettikonsertto
Carl Nielsen: Klarinettikonsertto

Live klarinettikonsertot
Klarinettiwelho lappeenrantalaislähtöinen Olli Leppäniemi nousi kansainvälisen klarinetismin kärkeen voitettuuan Carl Nielsen klarinettikilpailun Tanskassa. Nyt on aika kevätkauden päätteeksi ottaa ”narulle” talteen Paavo Heinisen kaupunginorkesterin aiemmin kantaesittämä Suomi 100 vuotta klarinettikonsertto ja Carl Nielsenin klarinettikonsertto (1928) livekonsertista Lappeenranta-salissa Vytautas Lukočiuksen johdolla.

Olli Leppäniemi aloitti klarinetinsoiton Lappeenrannan musiikkiopistossa Jorma Lautasen oppilaana ja opiskeli klarinetinsoittoa Sibelius-Akatemiassa, Norjan Musiikkikorkeakoulussa sekä University of Southern Californiassa. Hän voitti 1. palkinnon kansainvälisessä Carl Nielsen-kilpailussa 2009, ja on sen jälkeen esiintynyt solistina BBC Scottish Symphonyn, Helsingin Kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Tanskan Radion Sinfoniaorkesterin, Norrlandsoperan Orkesterin, Odensen Sinfoniaorkesteri sekä Tivolin Sinfoniaorkesterin kanssa. Turun kaupunginorkesterin sooloklarinetistin paikalta Leppäniemi voitti Tapiola Sinfoniettan sooloklarinetistin paikan viime vuonna.

Kommentoi tapahtumaa (0)