Musiikki

RAKKAUDEN RIKKAUS - TAISTO TAMMI


Järjestäjä:Rakkauden rikkaus - Taisto Tammi
Paikka:Tampere-talo, Pieni sali
Osoite:Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
Pääsymaksu:38

Lähde:Lippupiste

RAKKAUDEN RIKKAUS - TAISTO TAMMI

Rakkauden rikkaus - Taisto Tammi
Solisteina Markus Allan, Teijo Lindström, Marco Lundberg

Upeita, muistoja herättäviä lauluja ja hetkiä: Taisto Tammen musiikkia kunnioittava Rakkauden rikkaus -konsertti nähdään keväällä 2019.


Rakkauden rikkaus -konsertti kertoo rakastetun Taisto Tammen liian lyhyeksi jääneestä elämästä unohtumattomien laulujen siivin. Taisto Tammi oli 1960-luvulla suosituimpia tangolaulajia. Hän oli myös ensimmäinen suomalainen romaniartisti, joka pääsi levylaulajaksi.

Rakkauden rikkaus -konsertin keskeinen artisti on Taisto Tammen veljenpoika, tangon perinteitä jatkava Marco Lundberg, joka muistetaan myös vuoden 2016 Tangokuninkaana. Konsertissa Marcon rinnalla on Markus Allan ja osassa konsertteja vierailevat Tangokuninkaat Teijo Lindström ja Amadeus Lundberg.

Pääosin tangoista koostuvassa konsertissa kuullaan Toivo Kärjen säveltämiä kappaleita ja vähän tuntemattomampiakin Taiston tutuksi tekemiä iskelmiä, mm. Tango merellä soi jaTangotyttö. Näitä kappaleita voi kuulla myös Marcon 1.2.2019 julk. albumilta Rakkauden rikkaus. ”Rantatie, Yksi ainoa katse vain, Ei erossa yhtään iltaa, Ruhtinaan viulu, Tango mandolino, Muistojeni ruusut, Tämä ilta aikaa on, Sua vailla…” Konsertissa nähdään myös ennen näkemättömiä kuvia ja muistoja Taisto Tammen elämän varrelta, jotka ovat löytyneet perheen ja suvun kätköistä.

Juontajana toimii Jaana Lundberg, joka kuljettaa meidät syvemmälle Taiston elämän polkuihin ja laulujen saloihin. Orkesterina toimii Liekki-orkesteri: Eero Kortesoja kitara & saksofoni, Elina Kattilakoski koskettimet, Tuomo Huusko basso sekä Jaro Joensuu rummut. Orkesteria vahvistaa Kultaisen harmonikan -voittaja Jani Helenius sekä viulisti Taru Piira, joka on saanut tunnustusta Tangomarkkinat sanoitus- ja sävellyskilpailun voittajana.