Musiikki, Elokuva ja kirjallisuus

Lähi-idän musiikkia ja runoutta: Meera Band ja Muhaned Durubi


Järjestäjä:Anna Lindh -säätiön Suomen verkosto
Paikka:Koko Jazz Club
Osoite:Hämeentie 3
00530 Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Lähi-idän musiikkia ja runoutta: Meera Band ja Muhaned Durubi

Perinteistä, modernia ja ennen kaikkea tanssittavaa Lähi-idän musiikkia! Meera Bandin monipuoliseen repertuaariin kuuluu laaja valikoima arabialaista, persialaista ja kurdimusiikkia muun muassa Levantin, Irakin, Iranin ja Maghrebin alueilta. Ammattimuusikoista koostuvan bändin esiintymisestä välittyvät taito, ilo ja emootio. Keikalla kuullaan niin perinteisiä kuin modernejakin instrumentteja.

Ennen Meeran keikkaa kuullaan uunituoretta arabiankielistä runoutta helsinkiläiseltä irakilaistaustaiselta runoilijalta ja taitelijalta Muhaned Durubilta. Vasta julkaistu Durubin esikoiskokoelma Ruosteisia luonnoksia on kolmikielinen runoja ja grafiikkaa yhdistävä, sodanvastainen teos. ”Runot ja grafiikka kuvaavat tavallisia ihmisiä jotka joutuvat elämään sodan keskellä. Teos esittää lukijalle vereslihaisen kysymyksen kuin avoimen haavan: kuinka selvitä kauheuksista ilman, että muuttuu tappajaksi tai tuhoutuu itse?” Runojen alkuperäiskieli on arabia ja ne on suomennettu Kalle Niinikankaan, Sampsa Peltosen ja Andy Willoughbyn yhteistyönä.

20.30 ovet aukeavat
21.00 Runonlausuntaa: Muhaned Durubi
21.30 Musiikkia: Meera Band

Vapaa pääsy // Free entrance K-18

Tapahtuma on osa Pohjoismaisen Lähi-idän tutkimuksen konferenssin ohjelmaa. Sen järjestää Anna Lindh -säätiön Suomen verkosto.

*******************

Meera Band and Muhaned Durubi in Koko Jazz Club 15.8.
Meera Band is an international band based in Helsinki, Finland. Meera plays modern and traditional music from Middle East, Iran, Kurdish areas and North Africa.

Muhaned Durubi is an artist and poet residing in Helsinki. His first collection, Rusty Sketches combiles poems and art about horrors of war and being a refugee. Poems have been translated from Arabic to both Finnish and English.

Tapahtuma Anna Lindh -verkoston sivuilla: http://www.annalindhfinland.fi/meera-band-muhaned-durubi/