Teatteri ja ooppera

MIKA WALTARIN RAKAS LURJUS NÄYTELMÄ


Järjestäjä:Teatteri Helsinki
Paikka:Tervasaaren amfiteatteri
Osoite:Tervasaarenkannas
00170 Helsinki
Pääsymaksu:24

Lähde:Lippupiste

MIKA WALTARIN RAKAS LURJUS NÄYTELMÄ

Vannoutuneet poikamiehet, arkistonhoitaja Aapeli Siimes ja veljenpoikansa Jussi, joutuvat sodanjälkeisen asuntopulan velvoittamina ottamaan kotiinsa alivuokralaisen. Kivenkovina naistenvihaajina he valitsevat vuokralaiseksi nuoren miespuolisen biologian opiskelijan.

Tämä nuorukainen, Kaino Itkonen, on kuitenkin vain naamioitunut rehvakkaaksi nuoreksi mieheksi, koska kyseisen asunnon saaminen naisena olisi ollut mahdotonta. Alkuvaikeuksien jälkeen Jussi ja Aapeli kiintyvät Kainoon, koska hän osoittautuu heidän laillaan järki-ihmiseksi. Mutta miten käy sitten, kun tunteet puuttuvat peliin ja niistä vahvimmat, rakkaus ja viha, ottavat yhteen? Ja onnistuuko Kaino pitämään sukupuolensa salassa?

Waltarin komedia käsittelee ikuisia teemoja kuten järjen ja tunteen sekä sukupuolten välistä taistelua. Siksi se onkin kestänyt hyvin aikaa. Itse asiassa se on varsin ajankohtainen tässä ajassa, jolloin naisviha ja #metoo ottavat mittaa toisistaan ja populistinen tunteiden korostus yrittää syrjäyttää tosiasioihin perustuvan järjen käytön.

Ohjaus: Jari Ålander
Rooleissa: Sami Lanki, Timo Mann ja Anna Vainio