Näyttelyt, Musiikki, Teatteri ja ooppera, Tanssi, Elokuva ja kirjallisuus, Lasten tapahtumat, Messut ja markkinat, Muut

Taiteiden yö


Järjestäjä:Juhlaviikot
Paikka:Helsinki
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Taiteiden yö

30. vuotta täyttävää Taiteiden yötä juhlitaan torstaina 15.8.20109, jolloin luvassa on jälleen satoja tapahtumia laidasta laitaan, klubeilta kaduille ja puistoista putiikkeihin. Taiteiden yönä moniin Helsingin museoihin on vapaa pääsy ja galleriat sekä museot pitävät ovensa auki pidempään. Tapahtuma on osa Helsingin juhlaviikkoja.

Helsingin elokuiset kadut ovat jo 30 vuoden ajan täyttyneet taiteesta, kulttuurista ja öisistä kulkijoista. Ensimmäisen kerran kesällä 1989 vietetystä korttelijuhlien edelläkävijästä on vuosien saatossa kasvanut satojen pienten ja suurten taidetapahtumien värikäs kaupunkifestivaali, joka levittäytyy klubeilta kaduille ja puistoista putiikkeihin. Taiteiden yönä avautuu mahdollisuus nähdä kaupunki ja taide uusin silmin, ilman taidelaitosten seiniä tai tarkasti kuratoitua ohjelmaa.

Juhlavuoden kunniaksi Taiteiden yö antaa lähtölaukauksen koko Juhlaviikoille ja käynnistää festivaalin jo torstaina 15. elokuuta. Muista ladata puhelimeesi myös suunnistamista illan aikana helpottava Taiteiden yön sovellus. Sovelluksesta löydät lisäksi 30-vuotisjuhlareitin ja joukon muita reittiehdotuksia taiteen äärelle. Sovellus on ladattavissa täältä!