Musiikki

IIDAMARI AHONEN


Järjestäjä:IIDAMARI AHONEN
Paikka:Tampere-talo, Pieni sali
Osoite:Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
Pääsymaksu:25

Lähde:Lippupiste

IIDAMARI AHONEN

Su 22.9. klo 15 Pieni sali
Iidamari Ahonen, viulu
Liput 25 €, eläkeläiset 20 €, opiskelijat 15 €

Nuori viulistitähti Iidamari Ahonen ja pianisti Naoko Shibayama-Aarnio tulkitsevat konsertissaan Sibeliusta, Bachia ja Ravelia.

Iidamari Ahonen (s.2003) aloitti viuluopintonsa Nikolai Fadeevin oppilaana. Nykyään hän opiskelee Helsingin Konservatoriossa Petri Aarnion johdolla.

Ahonen on osallistunut menestyksekkäästi lukuisiin viulukilpailuihin, joista mainittakoon kolmas sija Concours Grumiaux -kilpailussa 2015 ja ensimmäinen sija Juhani Heinonen -viulukilpailussa 2019. Hän on soittanut eri orkestereiden solistina ja ollut Tampere Filharmonian vuoden 2014 ja Radion Sinfoniaorkesterin vuoden 2016 Nuori solisti. Iidamari Ahonen on ottanut osaa monille mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla opettajinaan mm. Jan Repko ja Per Enokkson. Vuonna 2018 hän esiintyi Quattro Corde -festivaalilla Ravennassa, Italiassa. Hauhon musiikkijuhlat nimitti Ahosen vuoden 2019 Nuoreksi Taiteilijaksi.

Naoko Shibayama-Aarnio valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi vuonna 2000. Hän on opiskellut Izumi Tatenon, Timo Mikkilän, Erik. T. Tawaststjernan ja Jussi Siiralan johdolla sekä ottanut osaa lukuisiin mestarikursseihin ulkomailla ja Suomessa. Vuosina 1994–95 hän täydensi opintojaan Pariisissa mm. vaihto-oppilaana Pariisin Konservatoriossa.

Shibayama-Aarnio on pitänyt säännöllisesti resitaaleja ja esiintynyt sekä kamarimuusikkona että orkesterin solistina Suomessa, eri Euroopan maissa ja Japanissa. Vuosina 1990–97 hän toteutti ranskalaisen musiikin sarjan, jonka runkona oli Claude Debussyn pianotuotanto. Orkesteri- ja yhtyemuusikkona hän on toiminut Kamariorkesteri Avanti!:ssa, RSO:ssa ja HKO:ssa. Hän on tehnyt lukuisia TV- ja radionauhoituksia YLE:ssä, MTV:ssa ja NHK:ssa. Ad Libitum -pianotrion (viulisti Petri Aarnion ja sellisti Erkki Lahesmaan) kanssa hän alkoi konsertoida vuonna 2001. Naoko Shibayama-Aarnio on soittanut pianoduona Gisela Herbin kanssa (duo Nakila) vuodesta 2001 lähtien. Opetus- ja säestystyötä hän on tehnyt eri puolilla Suomea. Tällä hetkellä hän toimii Helsingin Konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa.

Iidamari Ahonen ja Naoko Shibayama-Aarnio ovat soittaneet paljon konsertteja yhdessä, mm. Tampere-talossa vuonna 2017.

Konsertin ohjelmistossa kuullaan mm. seuraavat teokset:
J.S.Bach: Partita d-molli: Sarabande ja Gigue
Jean Sibelius: Humoreskit 1 ja 6
Maurice Ravel: Tzigane
Sergei Prokofiev: Sonaatti nro 2 viululle ja pianolle
Eugène-Auguste Ysaÿe: Soolosonaatti nro 5 osa 2 Danse rustique


Iidamari Ahonen, viulu
Naoko Shibayama-Aarnio, piano

Konsertissa on väliaika.

Tuotanto Tampere-talo

Lisätiedot: tampere-talo.fi/iidamariahonen