Musiikki, Musiikki

KOM-AULAN OHJELMISTO


Järjestäjä:KOM-teatteri
Paikka:Aulanäyttämö
Osoite:Kapteeninkatu 26
00140 Helsinki
Pääsymaksu:20

Lähde:Lippupiste

KOM-AULAN OHJELMISTO

KOM-aulan ohjelmisto

ma 26.8.
Aurora Manninen ja Kaj Chydenius: Kuulas kesäyö
Nuoruus-tango Anu Kaipaisen tekstiin, paljon muutakin nuoruutta ja rakkautta. Kesää ja kesäisiä lintuja. Suvussa paljon laulajia, Mannisia ja Salomaita.

ma 16.9.
Vain rakkauslaulut: Kaisa Leppänen ja Ville Myllykoski

”Huh huh! Nimittäin ihan mielettömät fiilikset! Mistä ? Höh. No susta!” - Risto: Rakkauden rock
Vain rakkauslaulut on koskettava ja hauska rakkauslaulukonsertti.
Rakkauslaulut omistetaan: lapselle, ystävälle, pysyville ja menneille puolisoille, kielletylle rakkaudelle, arkiselle rakkaudelle, niille, jotka rakastuvat koko ajan ja niille, jotka rakastuvat vain kerran.

Musiikkiteatterin rautaiset ammattilaiset näyttelijä Kaisa Leppänen ja pianisti Ville Myllykoski johdattavat katsojan iloisesti musiikkigenrestä toiseen hellien ja ravistellen suomenkielisiä rakkauslauluklassikoita. Armia ja Dannyä, Leif Wageria, Anna-Mari Kähärää, Olavi Uusivirtaa, Vicky Rostia ja Ismo Alankoa.

ma 23.9.
Sinikka Sokka, Sanna Kemppainen ja Kaj Chydenius: Espalle takaisin
Näyttelijäystävykset tuttujen Chydenius-laulujen kimpussa. Sinikka muistelee nuoruutensa Espaa, Sanna Helakisan lastenlaulua ”Tatavuu”. Eläinoppiin viittaa ”Sikojen rakkaus” Ilpo Tiihosen tekstiin.

ma 30.9.
Poliittisesti jees
Se ei ole ohi - ennen kuin nämä leidit laulaa!
Peliä ei ole menetetty eikä mikään ole niin epävarmaa kuin todeksi väitetyt totuudet.
Banaaliudesta piittaamatta ja arvorelativismia uhmakkaasti vastustaen julistamme onnea ja hyvää elämää ja vielä jopa laulamme siitä. Katja Lampelan koottuja aikalaislauluja esittävät Lampelan kanssa Leena Nuora ja Petriikka Pohjanheimo.

ma 7.10.
Pihla Pohjolainen, Miiko Toiviainen ja Kaj Chydenius: Hullutuksia hyräillen
Nuorilla laulavilla näyttelijöillä kevyt vaihde päällä. Näin Eino Leino:”Aika on nuorena iloita/ ja vanhana juoda vettä”. Tuntemattomampaa on Kimmo Koskimaan musta huumori, puhumattakaan siitä miten Antti Holma leukailee satavuotiaasta Suomesta.

ma 14.10.
Hands and Omens – jazztrio
Hands and Omens on nuorista nousevista helsinkiläismuusikoista koostuva moderni jazztrio. Keväästä 2016 asti toimineen trion jäsenillä on vahva jazztausta, mutta yhtyeen tuotannossa on kuultavissa vaikutteita myös esimerkiksi klassisesta musiikista ja popista.
Hands and Omens hakee ilmaisuunsa kuitenkin ennen kaikkea uudenlaista akustista sointia, vapaus ja kommunikatiivinen yhteissoitto edellä. Yhtyeen jäsenet ovat ammentaneet inspiraatiota ainutlaatuisiin sävellyksiinsä muiden muassa Edgar Allan Poen ja Daniil Harmsin kirjallisuudesta.
Nikita Rafaelov - piano
Silva Kallionpää - viulu
Joonas Tuuri - kontrabasso

ma 21.10.
Monna Kamu ja Eero Ojanen
Hei me lauletaan ja soitetaan!!
Yhteistyötä jo vuodesta 1972!
Omnia mea mecum porto toimii tässäkin illassa.
Monien lailla tänä vuonna tasaisen runsaita syntymäkymmenvuosia viettää myös laulaja. Pianisti ja säveltäjä Eeron kohdalle osui jo viime vuonna pyöreät+viisi.
Hyvä runo ei vanhene, hyvä musiikki ei vanhene. Ne säilyvät. Tänä iltana niistä osa.

ma 28.10.
Joska Josafat ja Orkesteri
Joska Josafat ja Orkesteri soittaa uutta V.A. Koskenniemen runoihin sävellettyä musiikkia, jonka tyyli elää jazz-iskelmän ympärillä käyttäen hyväkseen kansanmusiikista ja klassisesta, folkista, popista sekä funkista saamiaan vaikutteita.

ma 4.11.
Puntti Valtonen ja Kaj Chydenius: Mitä meillä on

Pahan vakava ei ole Puntti Valtonenkaan kertoessaan vaikka Savonmuan Hilimasta, Matti Jurvan sanoin: Hohtavat oli helemettii kaalalla sen. Juice Leskisen kitaristinako lie tarttunut tuo Murre?

ma 25.11.
Osterikeittoa ja Kalsarikännit
Heikki Salo, laulu ja kitara
Tuija Rantalainen, laulu ja piano
Janne Louhivuori, kitara
Kaksi lauluntekijää ja tarinoita ruoasta, juomasta ja lemmestä. Rakkaudestakin. Huumorilla ja herkkyydellä.”
Heikki Salo on tamperelainen lauluntekijä-muusikko ja hän kirjoittaa lastenlauluja, iskelmiä, suomirokkia ja teatterimusiikkia. Hän on Miljoonasade -yhtyeen keulakuva ja hänet on palkittu mm. Taiteen valtionpalkinnolla ja Reino Helismaa -palkinnolla.
Tuija Rantalainen on julkaissut musiikkia lapsille ja aikuisille ja hän säveltää myös teatterimusiikkia. Tuija tunnetaan parhaiten laulustaan “Jouluaaton aamu kolmosratikassa”.
Janne Louhivuori on tuhansien raitojen mies ja hän on myös julkaissut 6 soololevyä. Hän on tuottanut mm. Miljoonasade-yhtyettä ja soittanut kitaraa Hurriganes -yhtyeessä.

ma 9.12.
Seija Hurskainen ja Kaj Chydenius: Kypsää viljaa
Seija Hurskainen on tamperelainen paluumuuttaja (Kristiinankaupungista), jonka ohjelmaan Kaj Chydenius on koonnut kypsempää sanomaa: Onervaa, Viljo Kajavaa, Saima Harmajaa, Aulikki Oksasen ”Vanhat omenapuut” ja Ilkka Kylävaaran ”Ajat”: ”Syksy työntää viileät varpaansa/Ihan tuuletusikkunan alle

ma 16.12.
Poikkeuksellisesti Julkaistu Nimimerkillä, musiikkia yleisönosastokirjoituksista
PJN on kerännyt lehtien ja sosiaalisen median avulla kansalaisten päivänpolttaviin ajankohtaisiin aiheisiin liittyviä yleisönosastokirjoituksia ympäri Suomen. Laulu, elektroakustinen kantele ja live-äänisuunnittelu muodostavat yhteisen soinnin, joka herättää tunnepitoiset mielipidekirjoitukset eloon. Musiikissa on tarinankerronnan tapaan tilaa vapaalle improvisaatiolle ja vaikutteille runonlaulannan traditiosta... ja tietenkin huumorille.
Bändin muodostavat näyttelijä-laulaja Talvikki Eerola, kanteleensoittaja-muusikko Senni Eskelinen ja äänisuunnittelija-muusikko Antero Kemppi. Kolmikko on tehnyt aiemmin yhteistyötä teatteriproduktioissa, mutta tämä show on kolmikon aivan uudenlainen kokeilu ja elämysmatka siihen, mitä voisi olla nykypäivän kokeellinen runonlaulanta! Luvassa tunnepitoisia tekstejä, jotka taipuvat tanssittavasta elektrojyskeestä jenkkaan ja balladeiksi.

Lavalla:
Talvikki Eerola, laulut ja tekstit
Senni Eskelinen, elektroakustinen kantele
Antero Kemppi, live-äänisuunnittelu ja Mac

Kiitos: Perhojokilaakso, Koti-Kajaani, Kainuun Sanomat, Keskisuomalainen, Helsingin Sanomat, Kirkko & Kaupunki, Savon Sanomat ja kaikki tulevat mielipidekirjoitukset