event-207300 event-207300

Teatteri ja ooppera

Takaisin kotiin - monoantologia


Järjestäjä:Jyväskylän Ylioppilasteatteri
Paikka:Galleria Hoppa
Osoite:Kauppakatu 8
40740 Jyväskylä
Pääsymaksu:min 8 € - max 14

Lähde:Tapahtumainfo

Takaisin kotiin - monoantologia

Takaisin kotiin - monoantologia

”Matkalla meinasin kävellä pyörän alle, mutta kävelinkin sitten ohi.”

Minne olemme menossa? Voimmeko itse päättää suunnan? Entä määränpään? Mihin kaikkeen voimme ja mihin edes haluamme vaikuttaa? Jos jokainen valinta muodostaa äärettömän määrän uusia ulottuvuuksia, jotka ovat yhtä tosia ja samanaikaisia, voiko yllättävällä valinnalla vaihtaa todellisuuttaan? Voiko kaiken jättämällä ratkaista mitään? Entä kuinka pitkä matka on kopiokoneen kulmalta elämäntapahihhuliliikkeen keulakuvaksi?

Takaisin kotiin – monoantologia on kantaesitys, joka etsii vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin. Teos koostuu kokoelmasta monologeja, jotka ovat syntyneet kevään 2019 aikana Jyväskylän Ylioppilasteatterin jäsenten omista kynistä. Monologit on luotu pitkän linjan jyttiläisen, Joanna Heinosen, ohjaaman kirjoituskurssin yhteydessä, ja Heinonen toimii teoksen kokoavana ohjaajana. Yksittäisten monologien ohjauksesta vastaavat teatterin jäsenet. Kokonaisuus pohtii raikkaalla ja monipuolisella tavalla identiteettiä ja minuutta.

Jonkun arki on (tapahtuma)rikkaampaa kuin toisen. Ja kun puhelimesta on tila lopussa, niin sinne ei mahdu lisää kuin muutama lohduttava kuva koiranpennuista. Emmekö me kaikki ole – tavalla tai toisella – matkalla kotiin? Missä ikinä se sitten onkaan.

”Menen itseeni ja vietän siellä koko yön.”

Kommentoi tapahtumaa (0)