event-197326 event-197326

Musiikki

TOPMOST 55 V - HAPPY TOGETHER - POPHISTORIALLINEN KONSERTTIKIERTUE


Järjestäjä:Topmost
Paikka:Jyväskylän Kaupunginteatteri Suuri näyttämö
Osoite:Vapaudenkatu 36
40100 Jyväskylä
Pääsymaksu:35

Lähde:Lippu.fi

TOPMOST 55 V - HAPPY TOGETHER - POPHISTORIALLINEN KONSERTTIKIERTUE

TOPMOST 55 V - HAPPY TOGETHER - POPHISTORIALLINEN KONSERTTIKIERTUE

1964 perustettu Topmost-yhtye juhlii 55-vuotista taivaltaan ensi vuonna. ”Topparit” on maailmanluokan harvinaisuus: 1960-luvulla esiintynyt ja levyttänyt yhtye soittaa vielä vuonna 2019 yhtä vaille alkuperäisessä kokoonpanossaan. Maaliskuussa alkaa kuusiviikkoinen konserttikiertue.

Koulupojista koostunut Topmost perustettiin 1964. Kahden vuoden kuluttua yhtye oli jo kovaa vauhtia matkalla kohti Suomen popmaailman huippua. Vuonna 1967 Topmost oli Suomen suosituin nuorisoyhtye ja keikkamatkat ulottuivat myös ulkomaille, Ruotsiin ja Tanskaan saakka.

Topmostin suosio perustui suurelta osin puhtaaseen yhteislaulantaan sekä rhythm and blues- ja soul-musiikin hallitsemiseen. Nuoret soittajat olivat myös tyttöjen mieleen, tätä edesauttoi huoliteltu pukeutuminen sillä esiintymisasut ostettiin Tukholman sen ajan huippuvaatekaupoista.

Yhtyeen levytyksistä Merisairaat kasvot, Näen mustaa vain ja Hän sinut jättää nousivat listoille ja saavuttivat suuren suosion. Koko Topmostin levytyshistoria löytyy vuonna 2012 julkaistulta albumilta Topmost Years. Albumi on kokoelma yhtyeen levytyksistä ja live-nauhoituksista1960-luvulta sekä näytteitä bändin nykykunnosta.

Topmostin kokoonpanoon kuuluvat Gugi Kokljuschkin (laulu), Harri Saksala (laulu), Kisu Jernström (rummut), Holle Holopainen (basso), Eero Lupari (kitara) ja Tommi Lindell (koskettimet).



Kommentoi tapahtumaa (0)