event-191011 event-191011

Teatteri ja ooppera

TURUN KAUPUNGINTEATTERIN NAISTENPÄIVÄNTARJOUS: IHANA NEITI N. & AMÉLIE


Järjestäjä:Turun Kaupunginteatteri
Paikka:Turun Kaupunginteatteri, Päänäyttämö
Osoite:Itäinen Rantakatu 14
20800 Turku
Pääsymaksu:
Lähde:Lippu.fi

TURUN KAUPUNGINTEATTERIN NAISTENPÄIVÄNTARJOUS: IHANA NEITI N. & AMÉLIE

Juha Siltanen
IHANA NEITI N. ELI VARTIOVUOREN ARVOITUS.
Tositarina rakkaudesta ja murhasta

Näytelmä perustuu Turussa ja sen lähiseuduilla 1920-luvulla elettyyn tapahtumien sarjaan. Maisteri T. ja neiti N. rakastuvat, mutta heidän rakkauttaan varjostaa synkkä tapahtuma neidin menneisyydestä. Sen muisto kalvaa pariskunnan välejä johtaen epäilyksiin. Lopulta lumen peittämällä Vartiovuorenmäellä tapahtuu henkirikos, jonka selvitysvyyhti on täynnä arvoituksellisia käänteitä. Runollisen draaman on kirjoittanut ja ohjannut Juha Siltanen.

Kantaesitys 14.11.2018 Pienellä näyttämöllä
***********************************
Craig Lucas
Amélie

Amélie on iloa ja onnenkipinöitä sinkoileva musikaali, joka kutsuu katsojan mukaansa maailman romanttisimpaan kaupunkiin. Pariisissa nurkan takaa löytyy aina uusi ystävä, yllätys tai värikäs polku kuljettavaksi. Vastaan voi tulla mitä vain, kun antaa mielikuvituksen viitoittaa tietä!

Amélie-musikaali sai kantaesityksensä Berkeley Repertory Theatressa syyskuussa 2015, jonka jälkeen se on ihastuttanut eri puolilla maailmaa. Suomen kantaesitys nähdään missäpä muualla, kuin Turussa, Suomen Pariisissa. Musikaali tarjoaa pyrähdyksen seikkailuun, jonka jälkeen Aurajoki näyttää erehdyttävästi Seineltä.

Amélie-musikaalin ohjaa Reija Wäre ja musiikin sovittaa Jussi Vahvaselkä. Kaksikko on tuttu Tom of Finland ja Varissuo -musikaaleista. Näyttämöllä Améliena ihastuttaa Marketta Tikkanen, jonka ihastuksen kohdetta, Niñoa, esittää Mikael Saari.

#amelieturku #suomenpariisi

Tiedot
Ensi-ilta 13.9.2019, omaa ohjelmistoa
Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä

Kommentoi tapahtumaa (0)