event-203417 event-203417

Musiikki

REIJO TAIPALE -MUISTOKONSERTTI


Järjestäjä:Reijo Taipale -muistokonsertti
Paikka:LOGOMO-sali
Osoite:Köydenpunojankatu 14
20100 Turku
Pääsymaksu:39

Lähde:Lippu.fi

REIJO TAIPALE -MUISTOKONSERTTI

Reijo Taipaleen muistokonserttien kiertue lokakuussa 2019

Suomalaisen iskelmätaivaan suursuosikin, Reijo Taipaleen muistokonserttien kiertue nähdään lokakuussa suurimpien kaupunkien konserttisaleissa. Mukana on suuri joukko tähtiartisteja, kuten Saija Tuupanen, Erika Vikman, Susanna Heikki, Simo Silmu, Kauko Simonen, Dimitri Keiski, Marco Lundberg ja Reijo Taipaleen tyttärentytär Senja Myller sekä tähtiviulisti Satu Savioja. Reijo Taipaleen muistokonsertit nähdään Kulttuuritalossa, Helsingissä 19. lokakuuta, Tampere-talossa, Tampereella 20.10., Logomossa, Turussa 23.10.ja Sibeliustalossa, Lahdessa 24.10. Artistikaarti vaihtelee konserttikohtaisesti. Kiertueen juontajina toimivat Susanna Heikki ja Tarja Närhi.

Säestävänä orkesterina on Reijo Taipale -juhlaorkesteri kapellimestarinaan harmonikkamestari Jani Helenius. Taipale ja Kari Tapio olivat hyviä ystäviä, ja orkesteri koostuukin Taipaleen ja Kari Tapion taustayhtyeiden muusikoista.

Kiertueelle osallistuva Senja Myller, Reijo Taipaleen lapsenlapsista nuorin, tähtää musiikkiuralle ja on jo nähty mm. Idols-kilpailussa TV:ssä.
– Isoisäni on ollut minulle esikuva, niin musiikillisesti kuin muutoinkin. Minulle on suuri kunnia päästä mukaan esiintymään hänen muistokiertueelleen ja päästä esittämään hänen tunnetuksi tekemiään lauluja, Myller kertoo.

Pro Finlandia -mitalilla ja lukuisilla muilla huomionosoituksilla palkittu Taipale menehtyi 79-vuotiaana viime huhtikuussa. Hänen levytysuransa alkoi vuonna 1962 kappaleilla Aila ja Yön hetket. Taipaleen muita ikimuistoisiksi tekemiä lauluja olivat mm. Satumaa, Tähdet meren yllä, Tango Humiko, Sateen tango, Onnen maa ja Elämän parketeilla.

Kommentoi tapahtumaa (0)