event-208371 event-208371

Musiikki

CHRISTMAS WITH ELVIS PRESLEY SONGS


Järjestäjä:Christmas with ELVIS PRESLEY songs
Paikka:Joensuun kirkko
Osoite:Papinkatu 1
80110 Joensuu
Pääsymaksu:25

Lähde:Lippu.fi

CHRISTMAS WITH ELVIS PRESLEY SONGS

CHRISTMAS WITH ELVIS PRESLEY SONGS

Christmas With Elvis Presley Songs on legendaarisen Elvis Presley’n levyttämään ja konserteissa esittämään joulumusiikkiin perustuva laajamittainen, ainutlaatuinen konserttikiertue suomalaisissa kirkoissa.

Solistina kirkkokonserteissa esiintyy huipputason amerikkalainen Elvis-imitaatttori Victor Trevino Jr., jonka esiintymistä on kuvailtu seuraavasti:
”Jos suljet silmäsi, kuulet Elviksen laulavan! Ja jos avaat silmäsi, niin näet Elviksen esiintyvän!”

Useita jouluaiheisia levyjä urallaan levyttäneen ja suureksi joulun ystäväksi tunnustautuneen Elviksen ohjelmistosta Christmas With Elvis Presley Songs  –konsertissa kuullaan muun muassa sellaisia tuttuja ja koskettavia lauluja kuin ”Winter Wonderland”, ”Silent Night”, ”Blue Christmas, ”Peace In The Valley”, ”Swing Down Sweet Chariot”, ”O’Holy Night”, ”Silver Bells”, ”Little Drummer Boy”, ”Crying In The Chapel” ja ”Amazing Grace”.

Ohjelmistossa korostuu Elviksen suuri mieltymys hengelliseen gospel-musiikkiin.

VICTOR TREVINO JR

Teksasista kotoisin oleva, mutta nykyään Las Vegasissa vaikuttava sympaattinen Victor Trevino Jr on nuoresta iästään huolimatta Elviksen musiikin tulkitsijana aivan omaa luokkaansa.

- Vanhempani tutustuttivat minut Elviksen musiikkiin jo ollessani lapsi. Siitä alkoi minun kiinnostukseni ja intohimoni Elvistä ja Elviksen musiikkia kohtaan, Victor kertoo.

26-vuotias Victor Trevino Jr on esiintynyt Elvis-imitaattorina jo useita vuosia konsertoiden niin Yhdysvalloissa, Aasiassa, Etelä-Amerikassa kuin Euroopassakin. Hän on erikoistunut Elviksen alkuaikojen uraan ja levytystuotantoon ja panostanut huimia summia rahaa hankkiakseen esiintymisasuikseen mahdollisimman aidon oloisia ja näköisiä Elvis-vaatteita. Victorin mielestä maailmassa on ”vain YKSI ainoa Elvis Presley”, jota ei voi verrata keneenkään muuhun tähtiartistiin, mutta esiintyessään hän haluaa kuitenkin herättää henkiin sen saman maagisen energian, hurjuuden ja taituruuden, jonka Elvis niin suvereenisti hallitsi.

Victor Trevino Jr käväisi alkukeväänä Suomessa, kahdeksan konserttia käsittäneen Viva Las Vegas – The 3 Elvis  Show’n matkassa yhdessä kahden muun ”Elviksen”, Kraig Parkerin ja Al Joslinin kanssa. Hän ihastui Suomeen joistakin vastoinkäymisistä huolimatta.

- Tulimme silloin helmikuussa Suomen paukkupakkasiin suoraan Karibian risteilyltä. Siellä oli niin tavattoman kylmä, että henkeä salpasi. Ja Helsingin konsertissa heti konsertin alkumetreillä mikrofoni irtosi telineestä ja osui minua suuhun. Onneksi hampaat säästyivät, Victor muistelee huvittuneena.

- Muistoni Suomesta ovat kuitenkin myönteiset. Harvoin olen tavannut niin paljon ystävällisiä ihmisiä missään, ja yleisö konserteissa oli aivan fantastista. On kiva tulla takaisin Suomeen nimenomaan joulun aikaan!

Victorin lukuisat ihailijat ovat kuvailleet hänen esiintymistään: ”Jos suljet silmäsi, kuulet Elviksen laulavan! Ja jos avaat silmäsi, niin näet Elviksen esiintyvän!”

ELVIS PRESLEY JA JOULU

Historian kirjojen mukaan Elvis Presley rakasti joulua! Hänen uskovainen perheensä kuului First-Assembly of God –nimiseen seurakuntaan, jonka järjestämissä jumalanpalveluksissa isä Vernon, äiti Gladys ja Elvis säännöllisesti nähtiin. Joulukirkossa käyminen kuului luonnollisesti perheen perinteisiin.

Myöhemmin, uransa huippuaikoina Elviksen kerrotaan erityisesti joulun aikaan muistaneen sukulaisiaan, läheisiään ja ystäviään ylellisillä joululahjoilla kuten Cadillaceilla, televisioilla ja koruilla.

Mielenkiintoista on se, että jo kolmas Elviksen urallaan levyttämä albumi vuonna 1957 oli nimenomaan joululevy nimeltä Elvis’ Christmas Album. Levy sisälsi muun muassa sellaiset jouluklassikot kuin ”White Christmas”, ”Silent Night”, ”Blue Christmas” ja ”Take My Hand, Precious Lord”.  Uransa aikana Elvis teki useita hyvin menestyneitä jouluaiheisia levyjä.


Konsertin kesto noin 75 minuuttia.

Kommentoi tapahtumaa (0)