event-200037 event-200037

Teatteri ja ooppera

KUNINGAS KUOLEE


Järjestäjä:Vaasan kaupunginteatteri
Paikka:Julia sali
Osoite:Pitkäkatu 53
65100 VAASA Vaasa
Pääsymaksu:min 0.17 € - max 1800.12

Lähde:Netticket

KUNINGAS KUOLEE

Vaasan kaupunginteatteri / Pieni näyttämö Julia
Pitkäkatu 53 , 65100 Vaasa p. 06 3253961

Eugène Ionesco KUNINGAS KUOLEE (Le roi se meurt).

”Kuolen? Tottakai minä kuolen! Myöhemmin, sitten kun itse haluan ja ehdin ja päätän niin! Hoidetaanpa sitä ennen valtakunnan asioita.”- KUNINGAS BERENGER 1.

Kuningas kuolee on absurdin teatterin mestarin Eugene Ionescon kirjoittama hillittömän hauska hovinäytelmä (1962) ihmisen itsepäisyydestä ja ympärillä vallitsevien tosiasioiden kieltämisestä.

Kuningas kuolee näytelmän Berenger taistelee viimeiseen asti muutosta vastaan. Kuningaskunnan olemassaolo on vaarantunut tekemättömien tai väärin tehtyjen muutosten vuoksi. Mistä löytyy se viisaus, joka auttaa meitä hyväksymään totuudet ja toteuttamaan uudistukset ajallaan? Estääkö itsekkyys ja omaneduntavoittelu näkemästä oikeita valintoja. Kenen etuja on ajettava, jotta hyvinvointi ja rauha säilyisivät?

Linnan patteri ei toimi ja seinät rakoilevat. Sato on mädäntynyt, joet ovat kuivuneet ja sotakoneisto on täysin ruosteessa. Aurinko on sammumassa ja planeetat törmäilevät toisiinsa.

Katsojat pääsevät tirkistelemään kuvitellun kuningaskunnan hoviväen viimeisiä hetkiä ennen romahdusta. Suruaika on jo vietetty. Nyt on aika nauraa!

Suomennos: Reita Lounatvuori
Ohjaus: Ville Härkönen
Lavastus ja puvut: Maria Antman

Kommentoi tapahtumaa (0)