event-216873 event-216873

Musiikki

JAZZ'N JAM


Järjestäjä:Jazz'n Jam
Paikka:Malmitalo
Osoite:Ala-Malmin tori 1
00700 Helsinki
Pääsymaksu:min 7 € - max 12

Lähde:Lippu.fi

JAZZ'N JAM

Jazz'n Jam: Pietilä - Björkenheim - Tuomi ti 14.1.2020 klo 19.00
Vapaata improvisaatiota yhtyeen jäsenten sketsinomaisista sävellyksistä world-jazz henkeen, höystettynä nykymusiikillisin aineksin, mutta melodisella twistillä. Trio hyödyntää musiikissaan mm. dramaattisia dynamiikan ja draaman vaihteluita sekä rikkaita äänenvärin maailmoja ja avaruuksia. Yhtyeen ilmaisussa voikin kuulla kaikuja esim. Toru Takemitsun ja Oliver Messianin tapaisesta ilmaisusta. Live-elektroniikan käyttö kuuluu toisinaan myös osana yhtyeen omaa ääntä.
Esa Pietilä: tenorisaksofoni, Raoul Björkenheim: kitarat ja Janne Tuomi: perkussiot

Jazz’n Jam: Herd ti 18.2.2020 klo 19.00
Muun muassa isännöimistään Herd-klubeista sekä huippusuosituista Jazzbasilli-konserteista yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa tunnetun, omalaatuisen yhtyesoundin omaavan Herdin musiikkia värittävät trion jäsenten vivahteikkaat sävellykset sekä kehittynyt musiikillisten detaljien ja dynamiikan taju.
Vuonna 2009 perustettu Panu Savolaisen, basisti Mikko Pellisen sekä rumpali Tuomas Timosen muodostama Herd julkaisi debyyttialbuminsa Live!! vuonna 2011, minkä jälkeen yhtye on pysynyt aktiivisena mm. isännöimällä omia Herd-klubejaan Kansallisteatterin Lavaklubilla, Hämeenlinnassa sekä Lahdessa 2012-14 sekä voittamalla arvostetun European Jazz Competition -kilpailun Hollannin North Sea Jazz -festivaalilla 2011. Merkittävän noston uralleen yhtye sai esiintyessään yhdeksän päivää Pori Jazzin house bandina 2010, jolloin Savolainen myös valittiin festivaalin Vuoden taiteilijaksi.

Panu Savolainen: vibrafoni
Mikko Pellinen: ukulelebasso
Tuomas Timonen: rummut

Jazz’n Jam: Rotko ti 31.3.2020 klo 19.00
ROTKO on kolmen ilmiömäisen muusikon, improvisoijan ja säveltäjän yhteensulauma. Saksofonisti Pauli Lyytinen, basisti Jori Huhtala ja rumpali Olavi Louhivuori tunnetaan kaikki rohkeina ja ahkerina musiikintekijöinä, jotka ovat tahoillaan sekä johtaneet kehuttuja ja palkittuja yhtyeitään jo vuosien ajan. Nyt he ovat kuulleet kutsun hakeutua yhteen, suuntaamaan katseensa syvälle tuntemattomaan ja ryhtyä luomaan uutta. Yhtyeen musiikissa kohtaavat estoton vapaa ilmaisu, mukaansatempaavat groovet, veitsenterällä tasapainottelevat riskinotot sekä hersyvä hauskanpito. ROTKO on vaaroja kaihtamatta kiinni hetkessä, vastustamattoman energian ja yllätyksien vyöryessä kuulijan yli.

Jazz’n Jam: Black Motor ti 28.4.2020 klo 19.00
Viisitoista vuotta toiminut Black Motor julkaisee vuonna 2020 jatkoa yhtyeen nykykokoonpanon esitelleelle Branches- albumille (We Jazz Records, 2017). Puhaltaja Tane Kanniston, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen muodostama trio on yhtyeenä uudistunut ja tuoreessa vaiheessa entistä laajemmalla instrumenttipaletilla ja uusin sävellyksin.

Jouni ”Tane” Kannisto: puhaltimet
Ville Rauhala: kontrabasso
Simo Laihonen: rummut

Jazz’n Jam: Elifantree ti 19.5.2020 klo 19.00
Anni Elif: laulu, syntetisaattorit, Pauli Lyytinen: tenorisaksofoni, ewi, tempest, Olavi Louhivuori: rummut, Joonas Saikkonen – livemiksaus Elektro-akustisesti kokeellista jazzmusiikkia luova Elifantree on laulun, saksofonin ja rumpujen päälle rakentuva trio, joka laajentaa äänimaailmaansa värikkäällä kirjolla soittimia. Elifantreen musiikkia on verrattu Pablo Picasson, Charlie Chaplinin ja David Lyncin töihin, runsaudensarveen, mystiseen satumetsään ja ties mihin - mutta ennen kaikkea kyse on kolmen taiteilijan näkemyksestä siitä mitä jazzmusiikki voi tänä päivänä olla. Yhtyeen tavaramerkkejä ovat elastiset groovet, mielikuvitukselliset äänimaailmat sekä virtuoottiset improvisaatiot. Elifantree on keikkaillut ahkerasti yli kymmenen vuoden ajan ympäri maailmaa ja julkaissut viisi kriitikoiden ylistämää albumia. Keväällä 2020 Elifantreelta ilmestyy levyllinen uutta musiikkia, jota tahdittaa kahdeksan erimaalaista huippurumpalia!

"Elifantreen musiikki on lajissaan ehkä erikoisinta jazzia, mitä Suomessa tällä hetkellä tehdään."
- HS/NYT, Katri Kallionpää

Kaikkien kestot n. 1 h, ei väliaikaa.

Kommentoi tapahtumaa (0)