event-213528 event-213528

Musiikki, Teatteri ja ooppera

KARNEVAALI 2020


Järjestäjä:Lahden kaupunginteatteri
Paikka:Juhani-näyttämö, Kirkkokatu 14
Osoite:Kirkkokatu 14
15140 Lahti
Pääsymaksu:22

Lähde:Lippu.fi

KARNEVAALI 2020

”Jos saisit pyytää minulta mitä vain niin mitä haluaisit?”
”Haluaisin aikaasi.”


Karnevaali 2020 on uusi musiikkiteatteriteos, joka toteutetaan yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin ja vapaan kentän taiteilijoiden sekä paikallisten lasten ja nuorten voimin. Tässä ainutlaatuisessa teoksessa kohtaavat teatteri, musiikki, sirkus ja tanssi. Karnevaali 2020 on yllätyksellinen, moniääninen musiikkiteatteriteos, joka on vahvasti kiinni tässä ajassa. Teos on jotain, mitä et osannut odottaa, mutta huomasit kaivanneesi.
Projektin primus motor on päijäthämäläislähtöinen ohjaaja, näyttelijä ja muusikko Jemina Sillanpää. Teos on itsenäinen jatko-osa Suomen Kansallisteatterin päänäyttämön kantaesitykselle Karavaani 2017, jonka Sillanpää ohjasi ja käsikirjoitti.
Karnevaali 2020 -teokseen on sävelletty uutta näyttämömusiikkia akustiselle ja elektroniselle bändille, vahvoille solisteille ja moniääniselle ensemblelle.
Teos tuo näyttämölle eri ikäisiä tämän ajan tarinassa, jossa realistinen ja maaginen maailma esiintyvät rinta rinnan. Mystiset hahmot kumpuavat suomalaisista kansantaruista ja ympäröivästä luonnostamme. Tarina etenee yöstä seuraavan yön kautta aamuun ja samalla yhden kokonaisen elämän mitan. Maailmaa tarkastellaan eri henkilöiden kautta ja katsojalle tarjotaan useampia samaistumispintoja – muutoksia, joita meistä jokainen kohtaa elämänsä aikana.
Tarina kuvaa hetkittäin tragikoomisellakin tavalla tämän ajan ihmistä, joka haluaa ehtiä kokemaan kaiken.
Muutummeko me? Mitä meistä jää?
Miten edelliset sukupolvet kaikuvat meissä?

OHJAUS, DRAMATURGIA Jemina Sillanpää
MUSIIKKI Selina Sillanpää
MUSIIKIN SOVITUS Tapio Viitasaari
KOREOGRAFIA Panu Varstala
SIRKUSKOREOGRAFIA Inga Björn & työryhmä
LAVASTUS, PUKUSUUNNITTELU Tiina Hauta-aho
VALOSUUNNITTELU Harri Peltonen
ÄÄNISUUNNITTELU Jukka Vierimaa
KÄSIKIRJOITUKSEN KONSULTOINTI / TUOTANNON VALMISTELU Taija Rautio
TUOTTAJAT Jemina Sillanpää, Marjo Leppä

ESIINTYJÄT ovat vierailijoita sekä kaupunginteatterin omia näyttelijöitä. Vierailijoihin kuuluu teatterin, tanssin ja musiikin kentältä tunnettuja ammattilaisia, mukaan lukien useita päijäthämäläisiä tuttuja tekijöitä, juuri valmistuvia sirkustaiteilijoita ja nuoria harrastajia lahtelaisista kouluista. Esiintyjät ja vierailevat säveltäjät julkistetaan marraskuussa
Yhteistyötahoja ovat mm. Lahden Musiikkiopisto, Lotilan Laulupuu-kuoro, Lumos-kvartetti, Mukkulan koulu, Salpauksen Sirkuskoulu, Lahden Seurakunnat ja Tampereen AMK:n Musiikkiteatterilinja.

Kesto 2 tuntia sis. väliajan.

Kommentoi tapahtumaa (0)