Teatteri ja ooppera

EINO LEINON EKSÄT - ENEMMÄN JA VÄHEMMÄN MUUSINA


Järjestäjä:Lappeenrannan kaupunginteatteri
Paikka:Lappeenrannan kaupunginteatteri, pieni näyttämö
Osoite:Kaivokatu 5
53100 Lappeenranta
Pääsymaksu:25

Lähde:Lippu.fi

EINO LEINON EKSÄT - ENEMMÄN JA VÄHEMMÄN MUUSINA

EINO LEINON EKSÄT – enemmän ja vähemmän muusina on helsinkiläisnäyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä. Seppo Honkosen ohjaama esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja. Esitys on hurmannut katsojia ja kriitikoita ympäri Suomea sekä palkittu parhaana esityksenä Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa 2019.

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. L. Onerva, Aino Kallas, koko liuta vihittyjä vaimoja sekä koko kansan satukuningatar Anni Swan... Sanoja ei säästellä, kun nämä Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa – ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

Ohjaus: Seppo Honkonen
Äänimaailma: Marko Pakarinen
Näyttämöllä: Pinja Hahtola
Visuaalinen ilme ja sovitus: työryhmä
Päähineet: Heidi Tsokkinen / Hatlantis
Kuvat: Samppa Erkkilä / Jyväskylänkesä

”Nautin jokaisesta sanasta, eleestä ja hetkestä. Aplodeista ei ollut tulla loppua, kaikki ymmärsivät nähneensä jotain ainutlaatuisen upeaa.” *****
Matti Kuusela / Aamulehti 7.8. 2019

Kommentoi tapahtumaa (0)