event-215230 event-215230

Musiikki

UMO HELSINKI PRESENTS: THE GREAT VOICES


Järjestäjä:UMO Helsinki Jazz Orchestra
Paikka:Savoy-teatteri
Osoite:Kasarmikatu 46-48
00130 Helsinki
Pääsymaksu:min 47 € - max 67

Lähde:Lippu.fi

UMO HELSINKI PRESENTS: THE GREAT VOICES

UMO Helsinki Jazz Orchestra presents: Great Voices #1
China Moses (US) feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra


UMO Helsinki Jazz Orchestra aloittaa Great Voices -konserttisarjan! Sarjan ensimmäisessä konsertissa ensivierailunsa Suomeen tekee yhdysvaltalainen jazzlaulaja-lauluntekijä China Moses, joka on valloittanut loppuunmyydyt konserttisalit ympäri maailman. Tämä nainen vie vokaalijazzin uudelle aikakaudelle ja luo omat standardinsa!

Huomioi myös yhteislippu Great Voices #2 Ola Onabule & UMO Helsinki 23.4. Savoy-teatterissa

China Mosesin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteiskonsertin johtaa orkesterin tuore pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed Partyka. ”The Jazz Heart of Soul” -otsikkoa kantava aivan uusi ohjelmisto on koottu vokaalijazzin unohtumattomista ja unohdetuistakin helmistä, jotka nyt sovitetaan tätä iltaa varten. Mukana on musiikkia mm. Ella Fitzgeraldilta, Randy Crawfordilta, Carmen McRaelta ja Millie Jacksonilta. Odotettavissa on tunteita ja sävyjä jazzista bluesiin, swingistä funkiin, melankolisista balladeista räjähtävään energiaan. Tämä vuoropuhelu upeaäänisen laulajattaren sekä big bandin voimakkaan täyteläisen soundin ja soolojen välillä on koettava itse!

Valloittava esiintyjä China Moses kertoo jazzin tarinoita omalla, epäsovinnaisella ja rajoja vailla olevalla tyylillään. Moses on vahva lauluntekijä, joka on perinyt valovoimansa äidiltään Dee Dee Bridgewaterilta. Hän on tehnyt kuusi omaa albumia – joista ensimmäisen jo 17-vuotiaana – ja ollut mukana useilla kymmenillä levytyksillä. China Moses on kahlannut läpi suuren amerikkalaisen laulukirjan ja tehnyt kunniaa häntä inspiroineille suurille blues- ja jazzlaulajattarille kuten Dinah Washingtonille, Nina Simonelle ja Etta Jamesille. Monipuolinen ammattilainen tekee musiikin ohella myös näyttelijän ja tv-hostin töitä.

VIDEOLINKKI https://www.youtube.com/watch?v=x3ZgIwiD72k

UMO Helsinki Jazz Orchestra presents: Great Voices #2
Ola Onabulé (UK/NGR) feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra


UMO Helsinki Jazz Orchestra aloittaa Great Voices -konserttisarjan! Sarjan toisessa konsertissa orkesterin solistina vierailee brittiläis-nigerialainen soullaulaja ja lauluntekijä Ola Onabulé. Tällä miehellä on ääni ¬– ja sanottavaa!

Huomioi myös yhteislippu Great Voices #1 China Moses & UMO Helsinki 27.3. Savoy-teatterissa

Tässä konsertissa kuullaan Ola Onabulén sävellyksiä keskittyen syksyllä 2019 ilmestyneen Point Less -levyn upouusiin big band -sovituksiin. Luvassa on takuuvarmaa 60-70-luvulta ammentavaa tämän päivän souljazzia afrikkalaisin elementein! Konsertin kapellimestarina toimii Ed Partyka, jonka hyppysissä laulajan ja ison orkesterin välinen vuoropuhelu on pääosassa. Umolaisille räätälöidyt sovitukset korostavat Onabulén musiikin melodiaa, rytmiä, harmoniaa ja musiikillista tekstuuria.

Ola Onabulé on sielukas tulkitsija ja tarinankertoja, jonka kolmen ja puolen oktaavin ääniala liikuttaa ja liikauttaa takarivillä asti. Miehen värikäs live-esiintyminen, nautinnollisesti elävä laulu ja laaja repertuaari korkeista huhuiluista kurkkuäänisiin tehosteisiin on koukuttava kombo. Onabulén musiikissa tartutaan usein päivänpolttaviin aiheisiin, kuten muukalaisvihaan ja sosiaaliseen epäoikeudenmukaisuuteen, mutta sijansa saavat myös miehen afrikkalaiset juuret ja filosofiset kysymykset. Yli 20 vuotta kestäneen uransa aikana Onabulé on keikkaillut oman yhtyeensä kanssa kaikilla tärkeimmillä kansainvälisillä jazzklubeilla ja -festivaaleilla ja vieraillut useiden merkittävien orkesterien kuten saksalaisen WDR Big Bandin ja tanskalaisen Danish Radio Big Bandin laulusolistina. Onabulé pyörittää Rugger Ram Records -levymerkkiä, jonka alla hän on julkaissut seitsemän yhdeksästä omasta albumistaan.

VIDEOLINKKI: https://www.youtube.com/watch?v=lM3dVjDoJWg

Kommentoi tapahtumaa (0)