event-217131 event-217131

Musiikki

JYVÄSKYLÄ SINFONIA: BEETHOVENIN TIMANTIT


Järjestäjä:Jyväskylä Sinfonia
Paikka:Jyväskylän Kaupunginteatteri Suuri näyttämö
Osoite:Vapaudenkatu 36
40100 Jyväskylä
Pääsymaksu:29

Lähde:Lippu.fi

JYVÄSKYLÄ SINFONIA: BEETHOVENIN TIMANTIT

Beethovenin timantit
Ke 1.4. klo 19 Jyväskylän teatteritalo
Olli Mustonen, kapellimestari ja pianosolisti
Ludwig van Beethoven: Coriolan-alkusoitto
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 4
Ludwig van Beethoven: Viulukonsertto, versio pianolle

Olli Mustonen on shamaani, jota ei kahlitse musiikissa mikään. Hän on luonnonvoima, joka kuulostelee musiikkia kuin se syntyisi tässä ja nyt. Hän on akrobaatti, joka jonglööraa volttia heittäessään. Hän on taikuri, joka yllättää yhä uudelleen joka kerta. Hän on kauneudenpalvoja, joka heittää esiin taikomansa kukat kuulijoiden korville.

Varsinainen shamaani oli Beethovenkin, jolle säveltäminen oli välillä tuskaa tuottavaa takomista ja timantin puristamista hiilestä. Kuuluisaan viulukonserttoonsakaan hän ei aluksi ollut tyytyväinen, vaan teki siitä version myös pianokonserttona. Ei siis ihme, että Mustonen ja Beethoven ovat primitiivisissä alkulähteiden etsinnöissään eräänlaisia sukulaissieluja. Ainakin Mustonen hioo edelleen koruriipuksia Beethovenin timanteista, ”kuudennen pianokonserton” lisäksi niin dramaattisesta Coriolan-alkusoitosta kuin hyväntuulisesta neljännestä sinfoniastakin.

Onnistuuko totuuden löytäminen? Piileekö vauhdin, vaarallisten tilanteiden ja virtuositeetin alla ikuisia musiikillisia aarteita? Jos jonkun, niin Olli Mustosen kyydissä se selviää.

Jyväskylä Sinfonian konsertteihin mahdolliset lunastamattomat varaukset vapautuvat kaksi viikkoa ennen konserttia. Jos tämä konsertti on loppuun varattu, kun yrität ostaa lippua, katsothan uudestaan tilannetta to 19.3.

Kommentoi tapahtumaa (0)