event-216773 event-216773

Teatteri ja ooppera

SONTIAINEN - BALLADI KOTI-IKÄVÄSTÄ


Järjestäjä:Teatteri Avoimet Ovet
Paikka:Teatteri Avoimet Ovet
Osoite:Erottajankatu 5
00130 Helsinki
Pääsymaksu:min 38 € - max 91

Lähde:Lippu.fi

SONTIAINEN - BALLADI KOTI-IKÄVÄSTÄ

Teatteri Avoimet Ovet astuu keväällä Amerikan laivaan!

Teatteri Avoimien Ovien kevään 2020 ensi-ilta on Sontiainen ‒ balladi koti-ikävästä. Se on amerikansuomalaiseen kansanmusiikkiin perustuva musiikkiteatteriesitys, joka kertoo tositarinan suomalaisesta siirtolaisesta Tom Sukasesta ja sisusta, jonka avulla hän kaiken menetettyään rakentaa laivan keskelle preeriaa ja raahaa sen vesireittien varrelle purjehtiakseen takaisin koti-Suomeen. Sukanen kastaa laivan Sontiaiseksi uutteran koppakuoriaisen mukaan.

Tragikoominen ja rouhea Sontiainen ‒ balladi koti-ikävästä on ensimmäinen amerikan-suomalaista musiikkiperinnettä ja kohtaloita käsittelevä näyttämöteos Suomessa. Toive onnesta, vauraudesta ja unelmien saavuttamisesta koskettaa ajasta ja paikasta riippumatta. Sontiainen ‒ balladi koti-ikävästä rakentaa koko Atlantin ylittävän sillan. Sukanen ja laiva ovat vertauskuva kaikille vaeltajille, kaipaajille, vieraudelle ja sille, mitä on kantaa ylisukupolvista ulkopuolisuuden taakkaa.

Kantaesityksen on kirjoittanut ja ohjaa teatterin uusi johtaja Hanna Kirjavainen. Esitys on uutta kotimaista musiikkiteatteria, jonka musiikkina kuullaan muun muassa Lännen-Jukkana tunnetun J. Karjalaisen sovituksia vanhoista amerikansuomalaisista kansanmusiikkikappaleista ja Lännen-Jukan esitystä varten säveltämää uutta materiaalia! Esiintyjät ovat maamme eturivin muusikkonäyttelijöitä muun muassa Elonkerjuu-yhtyeestä tuttu Johanna Koivu.

Sontiainen ‒ balladi koti-ikävästä on ensimmäinen teos Teatteri Avoimien Ovien kolme-vuotisesta Toiset-hankkeesta, joka tuulettaa ja tuoreuttaa suomalaisuuden käsitettä.

”En minä ole hullu, minä vain haluan kotiin.” (Tom Sukanen)

teksti ja ohjaus Hanna Kirjavainen
skenografia Ia Ensterä
valosuunnittelu Jere Kolehmainen
musiikin johto Pekka Lehti
näyttelijät / muusikot Aarni Kivinen, Johanna Koivu, Pekka Lehti, Juha Pulli ja Anna-Riikka Rajanen

ensi-ilta 5.2.2020
esitykset ajalla 4.2–23.4.2020

Kaikkiin esityksiin myynnissä myös show & dinner -paketti, lisätiedot www.avoimetovet.fi/lippupaketit

Kommentoi tapahtumaa (0)