Teatteri ja ooppera, Muut

DRAG-FESTARIT


Järjestäjä:Riihimäen teatteri
Paikka:Graniittiteatteri
Osoite:Kauppakuja 6
11100 Riihimäki
Pääsymaksu:29

Lähde:Lippupiste

DRAG-FESTARIT

DRAG-FESTARIT
pe 22.5. – la 23.5.

* * *

DRAG-LEIDIT LAVALLA
Pe 22.5. klo 18, Riihimäen teatteri. Liput 35 €

Ennennäkemätön livekonsertti!
Pola Ivanka - NikoLa - Sheila - Jayden Mars

Suomalaisen iskelmätaivaan legendaariset valtiattaret kokoontuvat yhteen lähes 20 vuoden tauon jälkeen ja tarjoavat yleisölle suurimmat hittinsä yhdessä ja erikseen. Lea, Marion, Katri ja Paula loistavat lavalla musiikin voimalla muistellen aikoja syksyn sävelistä euroviisuihin. Heidän kanssaan estradilla kohtaavat myös tämän ajan musiikillisia ilmiöitä, joten vierailijoita vuosien takaa on luvassa runsain mitoin. Tässä show-konsertissa kaikki on mahdollista, joten nostalgiaa pursuava esitys on yllätyksiä täynnä.

Tässä konsertissa neljä suomalaista drag-viihteen ammattilaista laulavat Leidit Lavalle! Konserttia säestää pianisti osittain orkesteritaustojen kanssa. Mukana nopeita ja hauskoja käänteitä, hittibiisejä ja kaikille tuttuja hahmoja vuosien varrelta. Tämä drag show nousee uuteen uljaaseen lentoonsa, sillä nämä drag queenit laulavat laulunsa itse!

Kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan * * *

LINNEA VON KATTENDAM – KAUPUNGIN PARAS KABAREE, K-18
Pe 22.5. klo 21, Teatterihotellin ravintola. Liput 27 €

Kaupungin Paras Kabaree -drag show

Linnea von Kattendam on tuonut suomalaiseen drag show´hun uusia sävyjä, kuten herkkää tulkintaa, ajatonta tyylikkyyttä ja itseironista komiikkaa. Kaupungin Paras Kabaree -show kertoo Linnean tarinaa suomidragin punkkarista suurten lavojen rakastetuksi diivaksi ja pyytää katsojat mukaan matkalle tunteiden vuoristorataan. Show pitää sisällään merkittäviä numeroita uran varrelta, lukuisia hahmoja, stand uppia ja uuden karheita ensiesityksiä!

Hahmon takaa löytyy moninkertaisesti palkittu drag-artisti (mm. Helsinki Drag Battle 2018-voittaja, Miss Drag Queen 2011) ja teatterialan ammattilainen Ville Kekäläinen. Villen esityksistä välittyy into tekemiseen ja ilontäyteinen asenne elämään.

Kesto n. 1,5 tuntia, sis. väliajan.

* * *

POLA IVANKA – DRAG JUKEBOX, K-18

Pe 22.5. klo 23, Vihreä talo. Liput 25 €

Tänä iltana Pola on elävä jukeboxi ja drag-laulaja pulpauttaa automaatistaan tilatun laulun toisensa jälkeen. Livenä tietenkin! Pola kuljettaa yleisöä tunnelmasta toiseen kaiken maailman kappaleilla. Tähän fantasiaan täytteet saa valita yleisö itse. Drag-laulaja esittää lähes 100 laulun repertuaaristaan yleisön haluamia lauluja eri tulokulmissa - imitaatioina, eri asennoissa, yleisön kanssa laulaen, ihan sellaisenaan... Tunnelmaa ja tunteita elämästä ja tästä hetkestä. Toivelaululistat jaetaan yleisölle ennen esityksen alkua. Yleisö jättää laulutoiveensa etukäteen shamppanjacooleriin, josta Pola nostaa arpomalla esitettävät laulut ohjelman edetessä. Näin diiva itsekään ei tiedä, mitä tuleman pitää ja yleisö saa jännittää tuleeko se oma toive missä kohtaa lavalle ja millaisena! Show´ta säestää pianovirtuoosi Mikko Mattila. Tämä maestro soittaa muuten ulkomuistista kaikki listan kappaleet (ja itseasiassa monet muutkin laulut), joten nuotteja hän ei tarvitse tähänkään esitykseen.

Kesto 1 h jatkot

* * *

JUKKA K. MARKO VAINIO - SEX, DRAG POP´N ROLL
La 23.5. klo 18, Riihimäen teatteri. Liput 35 €

Jukka K. ja Marko Vainio ovat esiintyneet yhdessä jo vuodesta 2007. Näiden dragviihteen rämäpäiden huumorista ei mustaa huumoria ja vaarallisia tilanteita puutu!

Tätä ainutlaatuista iltaa ei kannata jättää väliin nimittäin lavalla nähdään Danny Erikansa kanssa ja samalla sinulle selviää miten ihmeessä Katri-Helena ja Tanhupallo tuntevat toisensa.

Kesto n. 1 h 40 min, sis. väliajan.

* * *

XENIA, MISS B YLLÄTYSVIERAAT - DRAGILICIOUS-PÄÄTÖSBILEET, K-18
La 23.5. klo 21, Graniittiteatteri. Liput 29 €

Uuden sukupolven näyttävä Drag Queen, Xenia on voittanut Drag Show Artist 2017-kilpailun, keikkailut ympäriinsä aina Rovaniemen Arctic Pridesta Gran Canarialle saakka, esiintynyt amerikkalaisen Rupaul´s Drag Race-dragartisti Thorgy Thorr:in lämppärinä ja vilahtanut TV:ssä ja radiossa.

Tämä suomalaisen Drag-taiteen uusin lupaus on raikas tuulahdus pitkien paljettimekkojen ja iskelmäpainotteisten Drag-artistien maailmassa. Xenia viihtyy paremmin bikineissä ja pukeutuen sopivan trendikkäästi ja sopivan mauttomasti. Räväkkä katseenkääntäjä maksimoi showssaan naisellisuuden, silmiä hivelevän pukuloiston sekä energisen tanssin eikä jätä ketään kylmäksi!

Miss B on pop-, rb- ja souldiivojen kultainen kuningatar, jonka häpeilemätön komiikka ja sarkasmi kohtaavat katsojansa. Miss B on vuoden 2017 Helsinki Drag Battlen voittaja, joka on niittänyt mainetta niin pohjoisen Savon kuin eteläisen Helsingin suunnalla. Savolaisdiivaksi tituleerattu mehiläiskuningatar omaa tarkan ja yksilöllisen tyylin, jolla hän valloittaa hämäläistenkin sydämet!

Lisätietoja Drag-festareista, hinnoista, majoituksesta ja ohjelmasta:
http://riihimaenteatteri.fi/naytelma/drag-festarit-22-23-5-2020/