event-218773 event-218773

Teatteri ja ooppera

MARTAN VALINTA


Järjestäjä:Teatteri Avoimet Ovet
Paikka:Teatteri Avoimet Ovet
Osoite:Erottajankatu 5
00130 Helsinki
Pääsymaksu:38

Lähde:Lippu.fi

MARTAN VALINTA

Tutkimusmatka metrossa

”Yksinäisyys on päivän teema, vaikkei uskois, kun katselee tätä ihmispaljoutta. Luterilainen kirkko rahottaa, kirkolla olis kiire saada nämä porukat pysähtymään kirkon pysäkillä tahi muuten tuntee kirkkohii pian ihtesä yksinäiseks. Eli tutkimuksen avulla pitäis saaha selville minkälaista yhteisöllisyyttä ihmiset kaipoovat ja mitä edellytyksiä kirkolla on sellaista ihmisille tarjota.”

Martta tekee kirkon rahoittamaa tutkimusta metromatkustajien keskuudessa. Martta haastattelee ihmisiä ymmärtääkseen mikä on heidän erillisyytensä ja yksinäisyytensä syy, missä he kokevat yhteyttä tai pyhyyden tunnetta ja mikä antaa elämälle tarkoituksen ja sisällön. Tehtävän myötä Martta tajuaa, että kirkon sisällä tarvittaisiin suurempaa sisällöllistä tarkastelua. Mitä kirkon kuuluisi ihmisille tarjota; riittääkö yhteiskunnan sosiaalitoimen puutteiden korvaaminen tai glögitarjoilu adventtina metroasemalla? Miten tutkimus vaikuttaa Martan omaan elämään, mikä on Martan valinta?

Esitys on suunnattu kaikille meille, jotka olemme ahmineet riittävästi farsseja ja musikaaleja, olemme klassikoiden kyllästämiä ja kaipaamme välillä muunlaista ”sielun sytykettä”.

käsikirjoitus ja ohjaus Kaija Pakarinen
lavastus Eero Tiittula
näyttelijöinä mm. Henna Hakkarainen, Mirva Kuivalainen ja Anna-Leena Sipilä

Esityksen kesto on avoin. Esityksessä on väliaika.

Esitykset: 29.4. klo 19 (kenraali), 3.5. klo 19 ensi-ilta, 4.5. klo 19, 5.5. klo 19, 6.5. klo 19, 7.5. klo 19, 11.5. klo 19, 12.5. klo 19, 13.5. klo 19, 15.5. klo 19

Kommentoi tapahtumaa (0)