event-209882 event-209882

Teatteri ja ooppera

RUUSURUOSKA


Järjestäjä:Tampereen Työväen Teatteri
Paikka:TTT Kellariteatteri
Osoite:Hämeenpuisto 28-32
33200 Tampere
Pääsymaksu:26

Lähde:Lippu.fi

RUUSURUOSKA

Ruusuruoska

Tampereen ensi-ilta Kellariteatterissa 6.2.2020
Kantaesitys 20.9. Teatteri Takomossa

Kuvataiteilija Alpo Jaakola julkaisi vuonna 1967 sarjakuva-albumin Ruusuruoska. Nimisarjakuva koostuu tussipiirroksista, joista jokainen muodostaa oman kohtauksensa. Teos syntyy nyt uudelleen näyttämölle Teatteri Takomon ja TTT:n yhteistuotantona!

Ruusuruoskaa kansoittavat moninaiset olennot, jotka elävät läpi suloisia ja kipeitä tapahtumia ikiaikaisessa menneisyydessä. Tarinat muodostavat freskon, johon ihmiselämän ilot ja kärsimykset on ikuistettu tuntemattoman mestarin nöyryydellä.

Esitys huokuu surrealistista huumoria, muinaista erotiikkaa, rankaisematta jäänyttä julmuutta, sadun viisautta sekä toivoa, joka siirtyy sukupolvelta toiselle kuin nyrkistä toiseen kulkeva salainen viesti.

Tekstit laatii Mika Rättö, legendaarinen muusikko (Circle, Kuusumun profeetta) ja monitaiteilija (mm. elokuva Samurai Rauni Reposaarelainen). Musiikista vastaa Eero Palviainen, luutun ja teorbin taitaja, vanhan musiikin kansainvälisesti arvostettu tulkitsija ja soitinrakentaja. Ohjauksen ja dramatisoinnin tekee Esa Kirkkopelto, pitkän linjan esitystaiteilija ja filosofi.

Kommentoi tapahtumaa (0)