event-236021 event-236021

Lasten tapahtumat

MUUMIPERHEEN LAULURETKI-KONSERTTI


Järjestäjä:Muumiperheen lauluretki
Paikka:Rikalanmäen kesäteatteri
Osoite:Rikalantie 74
24800 Halikko
Pääsymaksu:17

Lähde:Lippu.fi

MUUMIPERHEEN LAULURETKI-KONSERTTI

Muumiperheen lauluretki-konsertti
Eija Ahvo, Markus Bäckman, Soili Perkiö

Soili Perkiön säveltämät ja Hannele Huovin sanoittamat Muumilaulut valloittavat kuulijoita eri puolella Suomea. Äänite CD on myynyt jo platinaa. Muumipeikko, Muumimamma, Muumipappa, Nuuskamuikkunen, Pikku-Myy ynnä muut Muumilaakson hahmot seikkailevat Tove Janssonin tutussa hengessä.

EIJA AHVO, näyttelijä, laulaja, ohjaaja on tehnyt pitkän uran lasten kulttuurin edistäjänä Suomessa. Eijan mielestä:
"Lapsen saatteleminen musiikin ja teatterin lähteelle on suurin lahja minkä voi lapselle antaa. Musiikki houkuttelee mielikuvittelu lihakset toimimaan ja tunteet ovat heti läsnä. Soilin ja Hannelen Muumi-lauluista löytyy jännitystä, riemua, rohkeutta ja turvaa." Eija Ahvo on ollut Suomen Unicefin Hyvän tahdon lähettiläs vuodesta 1986 lähtien. Ahvolle myönnettiin monipuolisesta kulttuurityöstään Pro Finlandia mitali vuonna 2018.

MARKUS BÄCKMAN on pitkän linjan laulaja ja äänityöläinen. Päätyönään hän dubbaa piirroselokuvia, tekee laulukeikkaa ja lukee äänikirjoja. "Muumit ovat tulleet tutuiksi sekä dubbaustyössä, että riemukkaalla Muumiperheen lauluretki - levyllä, jolla sain olla mukana. Ja tietysti lapsena aina kesäisin, kesämökin kirjahyllystä."

SOILI PERKIÖ, musiikkikasvatuksen lehtori Sibelius-Akatemiassa, lastenmusiikin säveltäjä, esittäjä sekä oppikirjailija. Soili Perkiö sai 2009 Lastenkulttuurin valtionpalkinnon uraauurtavasta ja innostavasta työstä lapsiperheiden loru-, laulu- ja leikkiperinteen uudistamisessa ja vaalimisessa sekä kirjallisuus- ja musiikkikasvatuksen kehittämisestä aiempaa lapsilähtöisempään suuntaan. Soili Perkiölle myönnettiin Pro Finlandia -mitali 2019.

Muumiperheen lauluretki -levy ilmestyi talvella 2014 ja siitä tuli nopeasti myyntimenestys. Levy valittiin Vuoden lastenlevyksi ja 2015 levy sai EMMA-palkinnon lasten levy -kategoriassa.
"Muumilevy on silkkaa laatua" (HS 12.3.2014)

Esityksen kesto n. 45 min (ei väliaikaa)

Kommentoi tapahtumaa (0)