event-236116 event-236116

Muut

DEAD BY APRIL (SWE), IMMINENCE (SWE), EMBER FALLS


Järjestäjä:Dead by April
Paikka:Tapahtumakeskus Telakka
Osoite:Henry Fordin katu 6
00150 Helsinki
Pääsymaksu:30

Lähde:Lippu.fi

DEAD BY APRIL (SWE), IMMINENCE (SWE), EMBER FALLS

Dead By April (SWE) + Special Guests: Imminence (SWE) & Ember Falls

26.10.2021 Tampere, Pakkahuone (K-18), Soittoajat: www.tullikamari.net
27.10.2021 Jyväskylä, Lutakko (S/K-18), Ovet kello 19-02
28.10.2021 Joensuu, Kerubi (K-18), 19:00 Ovet auki / 20:00 Soitto alkaa
31.10.2021 Helsinki, Tapahtumakeskus Telakka (K-18), Ovet klo 19:00

***

Dead By April yhdistää melodisuuden, tarttuvat kertosäkeet ja kauniit laulut raskaisiin screameihin ja rytmeihin - ja on todistanut tämän olevan toimiva kaava jo ensijulkaisuistaan lähtien. Vuonna 2007 yhtye julkaisi levytysdebyyttinsä omakustannedemona, joka levisi kulovalkean tavoin ympäri internetiä. Seuraavana vuonna bändi julkaisi laajemman, yhdeksäntoista kappaleen, painoksen demostaan, joka jälleen päätyi levitykseen internetiin, ja poiki levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa.

Dead by Aprilin kaupallinen läpimurto tapahtui vuonna 2009 ilmestyneellä, bändin omaa nimeä kantavalla, debyyttialbumilla. Albumilta ensimmäisenä irroitettu kappale "Losing You" onnistui nousemaan Ruotsin singlelistan kärkipaikalle, ja pian tie alkoi avautumaan myös muualle Eurooppaan. Yhtyeen ura on jatkunut nousujohteisesti joka julkaisun myötä, ja tänä vuonna onkin luvassa yhtyeen viides täyspitkä, jolta julkaistiin aiemmin keväällä ensimmäinen single "Memory".

Eteläisestä Ruotsista nouseva Imminence on nopeasti todistanut olevansa yksi maansa lupaavimmista yhtyeistä monipuolisella äänimaailmallaan, yhdistäen kaikkea metalcoresta akustiseen musiikkiin. Aloitettuaan aktiivisen keikkailun ympäri Eurooppaa vuoden 2015 läpimurtosinglen ”The Sickness” jälkeen, bändi on kerännyt laajan fanikannan ympäri maailmaa. Sittemmin kaksi täyspitkää julkaissut yhtye on selvästi matkalla huipulle.

Kiertueen keikat aloittava Ember Falls on kotimainen modernin metallin yhtye, joka on vakiinnuttanut asemaansa kotimaan musiikkikentällä tasaiseen tahtiin. Yhtye on löytänyt oman maailmansa modernin ja melodisen metallin parista, jossa esille nousevat energiset ja elektroniset taustat sekä raskaat riffit, jopa popinomaisten koukkujen kanssa - hyvää karismaa ja näyttävää showta unohtamatta. Kappaleista löytyy raskaan metallin paino, jonka tuntee silloinkin, kun mukanahypittävät taustat ottavat vallan, vain väistyäkseen mukaansatempaavien laulumelodioiden edestä.

Kommentoi tapahtumaa (0)