event-251498 event-251498

Näyttelyt

Hanna Maria Nikula - keskeneräinen


Järjestäjä:https://www.facebook.com/keskenerainen
Paikka:Galleria G12
Osoite:Annankatu 16
00120 Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Hanna Maria Nikula - keskeneräinen

”Kaikki elämässä on jotain vaihetta... se on jotenkin vakio. Ja kaikki on keskeneräistä koko ajan.Sen kanssa on pakko vaan oppia elämään. Se on joku elämän muoto. Keskeneräisyys. Siksi olen alkanut kutsua projektia nyt työnimellä ”keskeneräinen”. Sitä minä olen ja tulen olemaan, aivan kuten meillä kaikilla jää kesken asiat kun on aika lähteä ja jättää tämä maailma.”

– Hanna Maria Nikula

Galleria G12:ssa avautuu 21.11.2020 Hanna Maria Nikulan (1983 – 2018) valokuvanäyttely. Samalla julkaistaan valituista näyttelyn kuvista koostettu kirja, joka kantaa nimeä Postikortteja hiljaisuudesta. Kirjaan on valikoitu myös Hannan laulusanoituksia. Näyttelyn ovat kuratoineet ja kirjan ovat toteuttaneet Hannan ystävät sisustussuunnittelija Tommi Mäkinen, kuvataiteilija Milena Zaremba ja graafinen suunnittelija Hanna-Maija Matikainen.

Muusikko Hanna Nikulalle muodostui valokuvauksesta vuosien varrella tärkeä ilmaisukeino sekä väline tutkia maailmaa ja elämää. Hän sairastui vakavasti 23-vuotiaana. Hänelle luvattiin vain muutama elinvuosi, hän sai kuitenkin yli yksitoista vuotta. Sinä aikana oli hyviäkin jaksoja. Koko ajan hän kuitenkin tiedosti parantumattoman sairautensa ja elämän jatkuvan keskeneräisyyden.

Laajan valokuvanäyttelyn lisäksi näyttelytilaan on installoitu Hannan henkilökohtaisista esineistä pala hänen maailmaansa. Installaatiossa voi View-Master -laitteilla katsoa kahta intiimiä kuvasarjaa, jotka omalta osaltaan syventävät Hannan tarinaa. Lisäksi näyttelyssä voi tutustua Hannaan laulaja-lauluntekijänä We Are Storiesja Sky-kappaleilla.

Näyttelyn teossarjat ja avajaisissa julkaistava kirja on mahdollista ostaa omaksi. Tuotto lahjoitetaan Sylva ry:n toiminnan tukemiseksi. Näin halutaan tukea heitä, joiden elämän perusta järkkyy dramaattisesti. Sylva ry on syöpäsairaiden lasten ja nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä valtakunnallinen yhdistys. Sylva tukee sairastunutta ja tämän lähipiiriä tarjoamalla tietoa ja tukea.

http://www.galleria12.fi/fi/G12+Helsinki/Hanna+Maria+Nikula....
https://www.facebook.com/events/1102023673564222/
https://www.instagram.com/hmn.keskenerainen/

Kommentoi tapahtumaa (0)