event-226679 event-226679

Teatteri ja ooppera

MIES JOKA RAKASTI JÄRJESTYSTÄ, Turku


Järjestäjä:Turun Kaupunginteatteri
Paikka:Turun kaupunginteatteri, Pieni näyttämö
Osoite:Itäinen Rantak. 14
20100 Turku
Pääsymaksu:min 34 € - max 39

Lähde:Lippu.fi

MIES JOKA RAKASTI JÄRJESTYSTÄ, Turku

Fredrik Backman – Marie Persson Hedenius – Johan Rheborg – Emma Bucht
Mies, joka rakasti järjestystä
Lämmin komedia sääntöjen ja kunnollisten työkalujen tärkeydestä

Turun Kaupunginteatterin Pieni näyttämö
Turun ensi-ilta 30.1.2020
Noin 1 h 20 min, ei väliaikaa
Liput 18-39 €

“Voit ottaa vähän rauhallisemmin”, ne sanoivat. Joukko 31-vuotiaita, joiden työt ovat tietokoneen uumenissa. Yhteiskunta, jossa kukaan ei osaa peruuttaa peräkärryä, ja sitten ne sanovat minulle, ettei minua enää tarvita. Onko se kohtuullista?

Olavi ei ymmärrä nykyajan ihmisiä, jotka eivät osaa enää mitään hyödyllisiä taitoja, eivätkä tiedä kuinka asioiden kuuluu olla. Hän on joutunut eläkkeelle työpaikastaan, ja hänet on syrjäytetty asumisoikeusyhdistyksen puheenjohtajan pallilta. Lisäksi Olavin sydän on särkynyt, eikä hän tiedä, kuinka jatkaa elämäänsä yksin.

Kun uusi naapuri muuttaa perheineen vastapäiseen rivitalohuoneistoon ja peruuttaa heti alkuunsa Olavin postilaatikon kumoon, alkaa hauska ja sydäntälämmittävä tarina takkuisesta kissasta, odottamattomasta ystävyydestä, rakkaudesta ja kunnollisten työkalujen tärkeydestä. Olavi joutuu haluamattaan apuun ja tutustuu samalla uusiin naapureihinsa, “tomppeliin”, tämän iranilaistaustaiseen vaimoon Parvanehiin ja heidän kahteen lapseensa. Ehkä elämällä onkin vielä jotakin Olavia varten.

Mies joka rakasti järjestystä on lämminhenkisen huumorin värittämä draamakomedia. Äkäinen, mutta ehdottomasti valloittava.

Nyt on pulaa töistä, me vähennämme vanhempaa väkeä”. Yli kolmekymmentä vuotta samassa työpaikassa, ja sitten sitä on saakeli “vanhempaa väkeä”. Koska nyt kaikki ovat 31-vuotiaita, niillä on liian kireät housut ja ne ovat lakanneet juomasta tavallista kahvia. Joka paikassa on joukoittain miehiä, joilla on muotoiltu parta, ja jotka vaihtavat työtä ja vaimoja ja automerkkejä. Tuosta vain. “On varmaan ihanaa, kun saa ottaa vähän rauhallisemmin?” Että voi öljytä keittiön tason. Ei tiistaipäivänä pitäisi olla aikaa semmoiselle touhulle.

Samannimiseen romaaniin perustunut elokuva sai ensi-iltansa Ruotsissa ja seuraavana vuonna se valloitti suomalaiskatsojat. Nyt esitys nähdään Helsingin Kaupunginteatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistyönä näyttämöversiona.


Tekijät

Taneli Mäkelä
Olavi

Päivi Storgård
Suomennos

Marcus Groth
Ohjaus

Finnur Arnar
Lavastus

Bjarni Thorsson
Puvut sekä valosuunnittelu

Tuula Kuittinen
Naamiointi

Frank Hall
Äänisuunnittelu

Kommentoi tapahtumaa (0)