event-250920 event-250920

Teatteri ja ooppera

KAIKKI ÄIDISTÄNI


Järjestäjä:Suomen Kansallisteatteri
Paikka:Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
Osoite:Läntinen Teatterikuja 1b
00100 Helsinki
Pääsymaksu:min 39 € - max 49

Lähde:Lippu.fi

KAIKKI ÄIDISTÄNI

Samuel Adamsonin näytelmä Pedro Almodóvarin elokuvan pohjalta
Kaikki äidistäni
Modernin elokuvaklassikon upea näyttämösovitus ensimmäistä kertaa Suomessa

Pedro Almodóvarin elokuvaklassikkoon perustuva Kaikki äidistäni on pakahduttavan kaunis ylistyslaulu äitiydelle ja naisten voimalle.

Kun teini-ikäinen Esteban joutuu syntymäpäivänään traagiseen onnettomuuteen, hänen äitinsä Manuela päättää täyttää pojan viimeiseksi jääneen toiveen. Hän lähtee Madridista Barcelonaan etsimään isää, joka jäi Estebanille tuntemattomaksi. Barcelonassa Manuelan seuraan liittyy prostituoituna itseään elättävä Agrado, nuori katolinen sisar Rosa sekä näyttelijätärdiiva Huma Rojo. Huma esiintyy Blanche Dubois’n roolissa Viettelysten vaunussa ‒ näytelmässä, jolla tuntuu olevan kohtalonomainen yhteys Manuelan elämään. Barcelonan taivaan alla erilaisten naisten tiet kohtaavat koskettavan inhimillisellä tavalla.

Kaikki äidistäni kertoo haavoittuneesta äitiydestä: kuolemattomasta rakkaudesta, suurista suruista ja uutta toivoa antavista iloista. Se on näytelmä, joka suhtautuu marginaalissa eläviin henkilöihinsä lämmöllä ja hyväksyvästi. Klassiset Hollywood-elokuvat, teatteri ja naisten elämäntarinat asettuvat toistensa peileiksi huikean monitasoisessa näyttämöteoksessa, joka yhdistää suvereenisti tragediaa, komediaa ja toiveikkuutta. Vavahduttavan tarinan ytimessä on vapaus löytää ja valita itselleen perhe, rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Samuel Adamsonin näyttämösovitus (All About My Mother, 2007) tuo Almodóvarin Oscar-palkitun ja ylistetyn elokuvan (Todo sobre mi madre, 1999) ensimmäistä kertaa suomalaisteatteriin. Teoksen ohjaa huikean visuaalisesta ja fyysistä ilmaisua painottavasta näyttämökielestään tunnettu Anne Rautiainen, joka on aiemmin ohjannut Kansallisteatteriin suurta suosiota saavuttaneet esitykset Lokki (2019), Mestari ja Margarita (2017) sekä Perhosia askelten alla (2013).

Suomen kantaesitys Suurella näyttämöllä 16.9.2020

Rooleissa Anna Airola (TeaK), Kristiina Halttu, Katariina Kaitue, Aksa Korttila, Petri Liski, Pirjo Luoma-aho, Tuomas Nilsson (TeaK), Annika Poijärvi, Janne Reinikainen ja Karim Rapatti (TeaK)

Ohjaus Anne Rautiainen
Alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus Pedro Almodóvar
Näytelmän käsikirjoitus Samuel Adamson
Suomennos Reita Lounatvuori
Lavastus Kati Lukka
Pukusuunnittelu Tarja Simone
Valosuunnittelu Kalle Ropponen
Äänisuunnittelu Esa Mattila
Videosuunnittelu Pyry Hyttinen
Naamioinnin suunnittelu Jari Kettunen
Lorca-sitaattien suomennos Pentti Saaritsa
Ohjaajan assistentti Helena Vierikko

Originally produced at The Old Vic, London
by Daniel Sparrow, Neal Street Productions, The Old Vic Theatre Company, Dede Harris & DRB Productions

Kesto päivitetään ensi-illan alla

Liput
Peruslippu 49 €
Eläkeläinen 45 €
Opiskelija 22 €

Kommentoi tapahtumaa (0)