event-251744 event-251744

Teatteri ja ooppera

PUKIJA


Järjestäjä:Kuopion kaupunginteatteri
Paikka:Kuopion kaupunginteatteri, Maria-näyttämö
Osoite:Niiralankatu 2
70600 Kuopio
Pääsymaksu:min 24 € - max 28

Lähde:Lippu.fi

PUKIJA

Ronald Harwood
Pukija
Ensi-ilta Maria-näyttämöllä 3.9.2020 // Ennakko 2.9.2020
Ohjaus: Olli-Matti Oinonen

Pukija yhdistää tummasävyisen, varsin piikikkäänkin komedian vahvaan näyttelijävetoiseen draamaan voimallisen hienolla tavalla. Se kertoo elämästä teatterissa, sen vetoisessa pukuhuoneessa ja näyttämöllä, jossa ilta illan jälkeen on annettava kaikkensa.

Eletään vuotta 1942 ja saksalaisten pommikoneet kylvävät tuhoa kaupunkiin, mutta teatteriesitystä ei peruta. Sir valmistautuu esittämään Kuningas Learin roolia 227. kerran. Fyysiset voimat ja mielikin jo hieman haparoivat, eikä ensimmäinen repliikkikään tahdo muistua mieleen. Hänen uskollinen pukijansa tietää keinot, miten toimia. Tehtävä ei ole helppo, sillä siihen tarvitaan niin psykiatrin, lääkärin, turvamiehen kuin ystävän ja tukijankin taitoja.

Mukana pukuhuoneen ja näyttämön selviytymiskamppailussa ovat myös elämänsä Sirille uhrannut avopuoliso Armon rouva, Sirin kiertueteatterin pitkäaikainen järjestäjä ja salarakas Madge, urallaan eteenpäin pyrkivä, keinoja kaihtamaton nuori näyttelijätär Irene sekä teatterin miesnäyttelijät: piikikäs herra Oxenby ja Sirin ikätoveri, aina palkkakuopassa oleva Geoffrey Thornton

Miten näiden ihmisten käy tässä ihmissuhteiden tiheän jännitteisessä kudelmassa, jossa sanansäilät sivaltavat ja naamiot lopulta riisutaan? Nouseeko Kuningas Lear näyttämölle vai Othello? Kuka kirjoittaa Sirin muistelmiin viimeisen sanan?

Rooleissa:
Norman: Pekka Kekäläinen
Armon Rouva: Sari Happonen
Sir: Seppo Pääkkönen
Madge: Annukka Blomberg
Irene: Lotta Vaattovaara (vier.)
Geoffrey Thornton, vanhempi miesnäyttelijä: Mauri Saikkonen (vier.)
Herra Oxenby, nuorempi miesnäyttelijä: Lasse Forsgren (vier.)

Lavastus ja puvustus: Sari Paljakka
Valosuunnittelu: Lassi Kröger
Äänisuunnittelu: Kati Koslonen

Kommentoi tapahtumaa (0)