event-252032 event-252032

Teatteri ja ooppera

SADEMIES, Kuopio


Järjestäjä:Kuopion kaupunginteatteri
Paikka:Kuopion kaupunginteatteri, Minna-näyttämö
Osoite:Niiralankatu 2
70600 Kuopio
Pääsymaksu:min 30 € - max 35

Lähde:Lippu.fi

SADEMIES, Kuopio

Dan Gordon
SADEMIES
Ensi-ilta Minna-näyttämöllä 28.1.2021 / Ennakko 27.1.2021
Ohjaus Olli-Matti Oinonen

Charlien autokaupat ovat vaikeuksissa, mutta tyly, upporikas isä onneksi otti ja kuoli. Ainoan perijän ongelmat on ratkaistu! Paitsi että perintö meneekin autistiselle veljentompelolle Raymondille, jonka olemassaolosta Charlie ei ole tiennyt mitään.

Jumalauta jätkä peri seitsemän miljoonaa eikä ymmärrä rahan käsitettä. Se on kaunista, eikö! - Mä haluan mennä katsomaan mun veljeä. Nyt.

Charlie haluaa tutustua hämmentävään veljeensä ja vie hänet laitoksesta pienelle matkalle. Tai voihan olla, että hän haluaa vain puolet perinnöstä.

Sademies hurmasi katsojansa jo elokuvana. Näytelmäversiota on syystä kiitetty: hieno tarina kertoo aivan lähietäisyydeltä itsensä löytämisestä, erilaisuudesta ja erityisyydestä. Katastrofi kääntyy yllättäväksi ja liikuttavaksi komediaksi. Raymondin autismiin liittyy matemaattista lahjakkuutta ja käsittämätön kyky muistaa kaikki, myös kaikki tarpeeton. Saamme nähdä monta hupaisaa hetkeä kahviloissa, pelikasinolla, lentokentällä, lääkärien ja edunvalvojien maailmassa. Meidän tavallisten, arkisemmin ajattelevien ihmisten maailmassa.

Mikä ikinä heidän yhteisen matkansa alkusyy olikaan, katsoja kokee riemua näiden reissumiesten seurassa. Nyt punnitaan mitä on ystävyys, luottamus ja rakkaus. Charlie kasvaa näytelmän myötä ymmärtämään veljeään, itseään ja elämää.

Kommentoi tapahtumaa (0)