event-247313 event-247313

Musiikki

SWING A PARIS - TIA COHEN AVEC ANTTI SARPILA


Järjestäjä:Antti Sarpila, Malmitalo, Tia Cohen
Paikka:Malmitalo
Osoite:Ala-Malmin tori 1
00700 Helsinki
Pääsymaksu:32

Lähde:Lippu.fi

SWING A PARIS - TIA COHEN AVEC ANTTI SARPILA

Swing á Paris - Tia Cohen avec Antti Sarpila

Swing ja Pariisi, mikä ihana yhdistelmä. Edith Piaf, Charles Aznavour, Jaques Brel, Serge Lama and more......
Voiko tyylikkäämpää olla? Lisätään vielä ripaus Jazzia, niin homma on selvä!

Swing á Paris on esityksenä visuaalisesti, musiikillisesti ja draamallisesti mahtava kokemus. Se on enemmän kuin konsertti, se on matka 50-luvun Pariisin kuppiloista maailman suurimmille areenoille. Illan keskiössä on pieni ja herkkä nainen , jonka ääni kantoi hänen nimensä kaikkien huulille. Naisen, jonka elämänmakuisten tarinoiden karheudessa korostuivat rakkaus ja rakkaudettomuus, erillisyys, yksinäisyys, odotus ja toivo.

Tia Cohenin tulkinta on uskollinen esikuvalleen. Édith Piafin intohimoinen rakkauden kaipuu välittyy yleisölle värisyttävänä kokemuksena, jonka purkavassa tunnelmassa niin ilo, itku, nauru kuin rakkaus ja kaipuu sekoittuvat yhteen, ja kuljettavat katsojan pois arjesta, tilaan jossa taiteellinen elämys voi tapahtua.

Illassa kuulemme myös monien muiden ranskalaisten chanson artistien kappaleita. Charles Azanavour, Serge Lama, Jaques Brel ovat chanson musiikin keskiössä ja suuria esikuvia ja inspiraation lähteitä Tialle. Nyt nämä upeat kappaleet on sovitettu Swing tyyliseksi musiikilliseksi ilotulitukseksi.

Kun vielä näitä kahta tulkitsijaa säestää Suomen eturivin artisteista koottu orkesteri, niin varmaa on, ettei ilta unohdu koskaan.

Antti Sarpilan ja Tia Cohenin kuulijakunta on rakennettu kymmenien vuosien kokemuksella. Kumpikin muusikko ovat myyneet lukuisia saleja ympäri suomea täyteen omilla laadukkailla esityksillään.
Nyt nämä kaksi yhdistävät voimansa ja luvassa on varmasti yksi vuoden parhaimmista konsertti kokonaisuuksista.

Tia Cohen on punahuulinen, syntyperäinen pariisitar. Hän on räväkkä, tunteellinen, ranskalaiseen tapaan puhelias ja energinen. Tia on erittäin mielenkiintoinen, suomalaisessa ympäristössä positiivisesti erilainen ja värikäs esiintyjä.
Tian taide on kuin hän itse. Määrittelemättömän laaja, syvällinen ja koskettava. Tian persoonallisuus nostaa tilanteen kuin tilanteen tavanomaisen yläpuolelle.

Tia Cohenin Piaf-ilta on nostanut esille tunteita ympäri Suomea jo 10 vuoden ajan. Hänet on nähty esiintymässä mm. Finlandia-talolla, Turun Logomossa, Riku Niemi Orchestran solistina, pienissä ja isoissa ravintoloissa, TV:ssä ja radiossakin. Missä tahansa esitys on koettu, on se jättänyt katsojiin syvän tunnejäljen, aidon kokemuksen 1940-ja 50-luvun pariisilaisesta kulttuurista.

Antti Sarpila yksi harvoja kansainvälisesti tunnettuja jazzmuusikoitamme. Vaikka asuukin Suomessa, esiintyy hän jatkuvasti solistina ympäri maailmaa. Antti on uransa aikana esiintynyt lukuisilla jazzfestivaaleilla sekä yksittäisissä konserteissa eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvaltoja, Aasiaa aina Australiaa myöten.

Tämän lisäksi Antilla on ollut kunnia vierailla sellaisten maailmakuulujen orkestereiden kuten - Count Basie Orchestra, Metropole Orchestra, Dutch Swing College Band, Humphrey Lyttelton Band - solistina. Antti on julkaissut kymmeniä levyjä omalla nimellään ja hänen taitoja jazzmuusikkona on tarvittu sen noin 100 eri levyllä.

Upea Swing á Paris kokemus on varmasti se konsertti josta et halua olla poissa!

Kesto 2 h 30 min, sis. väliajan

Kommentoi tapahtumaa (0)