event-252646 event-252646

Teatteri ja ooppera

Niskavuoren Heta













Järjestäjä:Rovaniemen Teatteri - Lapin Alueteatteri
Paikka:Tieva
Osoite:Jorma Eton tie 8
96101 ROVANIEMI Rovaniemi
Pääsymaksu:min 18 € - max 30

Lähde:Netticket

Niskavuoren Heta

Klassikkodraama vahvan naisen särjetystä sydämestä nousee ensimmäistä kertaa Rovaniemen teatterin näyttämölle. Se on tarina vahvuudesta, ylpeydestä ja rakkauden kaipuusta.

Heta on vauraan ja mahtavan Niskavuoren vanhin tytär, joka on aina pitänyt sukunsa maineesta kiinni. Karu pettymys rakkaudessa murtaa kaiken ja häpeä vie Hetan naimisiin talon entisen rengin, Akustin kanssa. Kyläläisten katseet ja puheet ajavat Hetan päättäväisesti rakentamaan rengin rähjäisestä kotipaikasta tilan, jolle ei löydy kilpailijaa ja jonka pihalla Heta voi ylpeänä seistä. Samalla Heta rakentaa tunteilleen muurin, jota kenenkään on mahdotonta ylittää. Edes Akustin loputon lämpö ja ymmärrys eivät saa hänen hyistä sydäntään sulamaan.

Hella Wuolijoen parhaana pidetty teos on koskettava kuvaus ihmisistä, jotka taistelevat itsekkyyden ja rakkauden ristiriidassa. Heta on suomalaisen näytelmäkirjallisuuden ikoninen naishahmo, jonka julmuus kasvaa huvittaviinkin mittasuhteisiin. Voiko omaan vahvuuteensa sokaistua? Ja onko lopulta kaikkein vaikeinta antaa anteeksi itselleen? Viime vuosisadan alkupuolelle sijoittuva tarina näyttää, kuinka vähän me lopulta olemme muuttuneet.

LIPUT
Peruslippu 30 €, eläkeläiset 26 €, opiskelijat & työttömät 18 €, yli 20 hengen ryhmät 28 €

LIPPUKAMPANJAT
S-etunäytökset ke 29.10 klo 18 ja pe 19.11. klo 13
S-etukortilla peruslipun hinnasta -5 €

Kommentoi tapahtumaa (0)