event-247514 event-247514

Teatteri ja ooppera

NOKIA


Järjestäjä:Turun Kaupunginteatteri
Paikka:Turun Kaupunginteatteri, Päänäyttämö
Osoite:Itäinen Rantakatu 14
20800 Turku
Pääsymaksu:min 29 € - max 47

Lähde:Lippu.fi

NOKIA

Yritystarina ylitse muiden

Liikemaailma johtajineen on harvinainen aihe näyttämöllä. Suomesta kuitenkin löytyy käänteissään aivan uskomaton yritystarina, josta riittää loputtomasti kerrottavaa. Marraskuussa 2020 Päänäyttämöllä nähdään suomalaisia vuosikymmenien ajan puhuttanut aihe, Nokia.

Nokia on yritystarina ylitse muiden. Nokian tuotteet ovat käyneet jokaisen kädessä ja lööppiotsikot sahaavista pörssikursseista hyppineet silmille vuosikymmenien ajan. Lööppien takaa löytyy kuitenkin kiehtova yritysmaailma, rohkeita visionäärejä ja valtavasti opittavaa. Nokia on vaikuttanut suoraan tai välillisesti kaikkiin suomalaisiin ja maamme yrityskulttuuriin.

Näytelmän kirjoittaneen Sami Keski-Vähälän mukaan Nokia toi aikanaan Suomeen tuhottomasti rahaa, mutta ennen kaikkea työtä, itsetuntoa ja osaamista, jonka pohjalta kasvoi uusia yrityksiä. Ohjaaja Mikko Koukiin Nokiassa vetoaa sen maalaama kuva keskenään hyvin erilaisista johtajista. Inhimillisen, viihdyttävän draaman keskiössä ovat Nokia-johtajat Jorma Ollila (Taneli Mäkelä) ja Risto Siilasmaa (Olli Rahkonen).

Nokian 155-vuotisen taipaleen aikana yhtiö sai kaiken ja menetti melkein kaiken. Erilaisten start up -yritysten valtakaudella Nokia-näytelmä muistuttaa kansainvälisestä menestyksestä ja innovaatioista, joihin sitkeä suomalaisyritys on yltänyt. Soittoääni Nokia-tune oli kerran yksi maailman tunnetuimmista sävellyksistä, mutta tämän päivän Nokia on jo jotain muuta.

Nokia
Ensi-ilta 25.11.2020 klo 19
Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä


Tekijät
Teksti Sami Keski-Vähälä
Ohjaus Mikko Kouki
Lavastesuunnittelu Teppo Järvinen
Pukusuunnittelu Tuomas Lampinen
Valosuunnittelu Janne Teivainen
Äänisuunnittelu Jari Tengström
Sävellys Iiro Laakso
Videosuunnittelu Sanna Malkavaara
Naamioinnin suunnittelu Anna Kulju
Rooleissa Anna Victoria Eriksson, Stefan Karlsson, Mika Kujala, Taneli Mäkelä, Olli Rahkonen, Kimmo Rasila, Carl-Kristian Rundman, Kirsi Tarvainen

Kommentoi tapahtumaa (0)