event-257828 event-257828

Teatteri ja ooppera

RUNAR JA KYLLIKKI


Järjestäjä:KOM-teatteri
Paikka:Teatterisali
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:37

Lähde:Lippu.fi

RUNAR JA KYLLIKKI

Jussi Kylätasku: Runar ja Kyllikki

Runar ja Kyllikki on löyhästi Kyllikki Saaren murhatapaukseen perustuva kertomus pienestä hämäläisestä kylästä ja sitä kohdanneesta tragediasta.

Isänsä sodassa menettänyt evakkopoika Runar Karlsson on erikoislaatuinen nuorimies, joka mieluiten viettäisi aikansa metsässä kulkien ja eläinten kanssa keskustellen. Yksinäisyydestään kärsivä Runar ei vastaa yleistä mielikuvaa vahvasta ja pärjäävästä miehestä, vaan joutuu kylässä outolinnun asemaan ja yhteisön kiusaamaksi. Kylässä on myös toinen kaltoin kohdeltu, seurakuntanuori Kyllikki. Kyllikki on koko kylän silmäterä, kiltti ja ahkera tyttö syvästi uskovaisesta Laihon talosta. Kyllikki joutuu kuitenkin kiellettyjen halujen ja häpeällisten tekojen kohteeksi, joista yhteisö on päättänyt yhteisen hyvän nimissä vaieta. Näiden kahden nuoren elämäntarinat kohtaavat lopulta kohtalokkaasti tavalla, joka on jäänyt Suomen rikoshistoriaan.

Runar ja Kyllikki on tarina yksilöistä yhteisön paineessa, kaksinaismoralismin mädättävästä voimasta, sukupuoliroolien ahtaudesta, seksuaalisuuden häpeästä - ja maailmasta, jossa ihmisellä on vain kaksi tehtävää: kutea ja kuolla.

KOM-teatterin uusi taiteellinen johtaja Lauri Maijala ohjaa nyt tämän elinvoimaisen modernin klassikon ja KOM-teatterin 50-vuotisjuhlanäytelmän kymmenelle näyttelijälle.

Nimirooleissa Ella Mettänen ja Paavo Kinnunen.
Muissa rooleissa Juho Kuusamo (TeaK), Lotta Lindroos, Vilma Melasniemi, Juho Milonoff, Karoliina Niskanen, Niko Saarela, Satu Silvo ja Eeva Soivio

Näytelmä: Jussi Kylätasku
Ohjaus: Lauri Maijala
Lavastus: Markku Pätilä
Pukusuunnittelu: Sari Suominen
Valosuunnittelu: Tomi Suovankoski
Äänisuunnittelu: Jani Rapo
Maskeeraussuunnittelu: Leila Mäkynen

Kommentoi tapahtumaa (0)