event-252928 event-252928

Teatteri ja ooppera

STALININ LEHMÄT, Espoon Kaupunginteatteri


Järjestäjä:Espoon Kaupunginteatteri
Paikka:Louhisali, Kulttuuriaukio 2, Tapiola
Osoite:Kulttuuriaukio 2
02100 Espoo
Pääsymaksu:35

Lähde:Lippu.fi

STALININ LEHMÄT, Espoon Kaupunginteatteri

Joensuun kaupunginteatteri/Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys ry
Stalinin lehmät

Voimakas ja eeppinen Sofi Oksasen esikoisromaani kuvaa kolmen naisen elämää eri sukupolvien ja yhteiskuntien kehyksissä – isoäidin, äidin ja tyttären näkökulmista. Ote henkilöhahmoihin ja heidän välisiin siteisiinsä on rakastava, mutta tiukka.

Kuvatessaan Sofian, Katariinan ja Annan elämää kommunistisessa Virossa ja kapitalistisessa Suomessa luo Oksanen tarkkanäköisen ja kaunistelemattoman silmäyksen koko 20. vuosisadan ajankuvaan, idän ja lännen räikeään kahtiajakoon, jonka vaikutukset ulottuvat 1930-luvulta nykypäivään.

Stalinin lehmät on myös armoton tarina elämää hallitsevasta ja määrittävästä syömishäiriöstä, häpeän ja arvottomuuden tunteiden voimasta ja naiseuden mahdottomuudesta.

Ohjaaja Aino Kivi:
Stalinin lehmät kertoo asioista, joista mieluiten vaiettaisiin. Se pakottaa meidät katsomaan virheisiin: omiin, isovanhempiemme ja yhteiskunnan.”

“Näyttelijäntyön juhlaa
”, totesi Sofi Oksanen Facebookissa Stalinin lehmien Joensuun kantaesityksen jälkeen. “Nyt on sanottava, että Joensuun kaupunginteatteri löi kirjailijankin äimän käeksi – niin hieno tämä näyttämösovitus Stalinin lehmistä on. Menkää ihmeessä katsomaan!

Sofi Oksasen romaanin Stalinin lehmät pohjalta näytelmäksi kirjoittanut: Aino Kivi. Romaanin tekijänoikeudet: Silberfeldt O.y Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo: Nordic Drama Corner Oy.

Kommentoi tapahtumaa (0)