event-259618 event-259618

Elokuva ja kirjallisuus

NV20: For the Sake of Vicious


Järjestäjä:Finnkino
Paikka:Kinopalatsi, Helsinki, sali 9
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Finnkino

NV20: For the Sake of Vicious

Ikäraja: K18

Yksilötasolla kaikkein pyhimpään kohdistuvasta hyökkäyksestä on syntynyt ammentamaan kokonainen kauhun alalaji, home invasion -elokuva. Kanadalaisuutuus For the Sake of Vicious asettuu osaksi lajityypin vaikuttavimpien onnistumisten jatkumoa, johon kuuluvat vaikkapa Adam Wingardin You're Next (2011) ja Jordan Peelen Us (2019). For the Sake of Vicious erottuu joukosta rosoisella alkuvoimallaan ja pidäkkeettömällä intensiteetillään.

Sairaanhoitaja Romina (Lora Burke, mm. Lifechanger) palaa töistä kotiinsa Halloween-iltana. Hän löytää keittiöstään kaksi kutsumatonta vierasta, kierroksilla käyvä Chrisin (Nick Smyth) sekä tämän henkihieveriin hakkaaman Alanin (Colin Paradine). Chris uskoo, että hämärähommiin sekaantunut kiinteistöpamppu Alan on vastuussa hänen tyttärensä raiskauksesta.

Hiljalleen paljastuu, että myös Rominalla saattaa olla jotain hampaankolossa Alania kohtaan. Mikä tärkeintä, Romina on enemmän kuin valmis laittamaan läskiä tummumaan, kun talon lähimaastoon alkaa ilmaantua kiinteistömogulin keinoja kaihtamattomia apureita.

Gabriel Carrerin ja Reese Eveneshenin ensimmäinen yhteinen pitkä ohjaus niputtaa toimintatrillerin elementtejä kauhukontekstiin hallitusti. Omaehtoinen, yllätyskäänteillä rytmitetty näkemys tutulta kuulostavista teemoista on ytimekäs ja mukaansatempaava. Elokuva myös todella iskee vasten kasvoja kovaotteisuudellaan ja graafisuudellaan. Tehon kruunaavat efektit, jotka on toteutettu tietokoneiden sijaan aitoina prosteettisina luomuksina.

Ohjaus: Gabriel Carrer, Reese Eveneshen / Rooleissa: Lora Burke, Nick Smyth, Dorian Allen, Colin Paradine

Kanada 2020

Kieli: englanti, ei tekstitystä

Kommentoi tapahtumaa (0)