event-259617 event-259617

Elokuva ja kirjallisuus

NV20: Psycho Goreman


Järjestäjä:Finnkino
Paikka:Kinopalatsi, Helsinki, sali 9
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Finnkino

NV20: Psycho Goreman

Ikäraja: K16

Ohjauksillaan Manborg (2011) ja The Void (2016) kansainvälistä uraa luonut efektispesialisti Steven Kostanski yllättää uutuudellaan perinpohjaisesti. Psycho Goreman on kenties hauskin genrekomedia sitten What We Do in the Shadowsin.

Sisarukset Mimi (Nita-Josee Hanna) ja Luke (Owen Myre) löytävät lähiöidyllinsä takapihalta avaruuden muukalaisen, möreä-äänisen Psycho Goremanin (Matthew Ninaber). Tuhon kylvämiseen erikoistunut valloittaja olisi mielummin jossain aivan muualla, orjuuttamassa galakseja ja kylpemässä veressä. Hänet on kuitenkin riisuttu nöyryyttävästi aseista, sillä Mimi on saanut haltuunsa olion murhanhimon armottomasti kurissa pitävän amuletin.

Ennen pitkää lempinimeä PG totteleva vekkuli oppii arvostamaan polttopalloa ja teinilehtien paidattomia poikia. Kunnes koittaa paluu intergalaktisen travellerin karuun arkeen; Psycho Goremanin kannoilla ovat sekä ulkoavaruuden järjestyksenvalvojat että hänen entiset jengiläisensä, joilla on jäänyt sankarin kanssa muutamakin kana kynimättä.

Psycho Goreman muistuttaa sydäntä lämmittävästi 1980- ja 90-lukujen houreisimmista hirviöelokuvista, kuten Masters of the Universesta, Guyverista ja Wishmasterista. Retrotietoisesta tunnelmoinnista mieleen tulee toki myös Turbo Kid (2015), tavallaan myös samojen tekijöiden Summer of 84 (2018). Mutta siinä missä Turbo Kid vain askelsi, Psycho Goreman ottaa hyperavaruusloikkia, heittää esikuvansa armotta tehosekoittimeen ja tarjoaa niistä tehtyä ihan omanlaistaan smoothieta. Raajoja revitään, verta roiskitaan ja hurtti huumori lentää - vaikka toki kyseessä on "koko perheen elokuva".

Ohjaus: Steven Kostanski / Rooleissa: Matthew Ninaber, Nita-Josee Hanna, Owen Myre, Kristen MacCulloch, Rick Amsbury, Reece Presley

Kanada 2020

Kieli: englanti, ei tekstitystä

Kommentoi tapahtumaa (0)