event-259630 event-259630

Elokuva ja kirjallisuus

NV20: Shakespeare's Sh*tstorm


Järjestäjä:Finnkino
Paikka:Kinopalatsi, Helsinki, sali 1
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Finnkino

NV20: Shakespeare's Sh*tstorm

Ikäraja: K16

Maailma muuttuu, paheksunnan kohteet vaihtuvat, moraalipaniikit tulevat ja menevät. Mutta yksi pysyy: lähes 50 vuotta sitten perustetulla Troma-studiolla ja sen 74-vuotiaalla perustajalla Lloyd Kaufmanilla (NV-kunniavieras 2014) on yhä kyky potkia mielensäpahoittajista ilmat pihalle.

Ja millä tavalla! Shakespeare's Sh*tstorm on parasta Tromaa sitten James Gunnin (Guardians of the Galaxy -elokuvat) kirjoittaman ja Kaufmanin ohjaaman Tromeo and Julietin (1996).

Farmasiayhtiö Avon Bard juhlii uutta tuotettaan loistoristeilijällä. SafeSpacia-lääke on mullistava keksintö, joka tarjoaa nuorille aikuisille suojaa muiden ihmisten vääriltä mielipiteiltä.

Bileisiin tulee kierrettä, kun hullu tiedemies Prospero (Kaufman itse) aiheuttaa valasparvelle laksatiivisia vaivoja. Paskamyrskyn - kirjaimellisesti - iskiessä laiva haaksirikkoutuu Tromavillen edustalle ja pakottaa tekopyhät kukkahattujuhlijat maihin. Prosperolla on mielessään kosto yhtiön johtoa kohtaan.

Kun Shakespeare’s Sh*tstorm sai maailmanensi-iltansa elokuussa Pohjois-Amerikan suurimmalla genre-elokuvafestivaalilla Fantasiassa, se voitti puolelleen sekä yleisön että kriitikot. Muun muassa maailman merkittävimpiin talouslehtiin lukeutuva Forbes kohotti teoksen festivaalin viiden merkittävimmän elokuvan joukkoon.

Tämä on suoranainen ihme, sillä Shakespeare's Sh*itstormin pinta suorastaan kerjää katsojaansa loukkaantumaan. Shakespearen Myrsky-näytelmää luovasti varioivan teoksen ydin on kuitenkin puhdasta rakkautta ja kultaa. Olkoonkin, että täyslaidallisen sontaa saavat niskaansa kaikki äärioikeistosta äärivasemmistoon, cancel-kulttuurista opioidikriisiin ja niin edelleen.

Shakespeare’s Sh*tstorm on ultimaattinen Troma-elokuva ja huhutusti myös Lloyd Kaufmanin joutsenlaulu ohjaajana. Budjetti on ollut Troma-historian suurin, ja ilahduttavasti lopputulos on myös yhtiön kaikkien aikojen härskein. Jos et pahastu, niin luultavasti ainakin punastut.

Ohjaus: Lloyd Kaufman / Rooleissa: Lloyd Kaufman, Erin Patrick Miller, Abraham Sparrow, Kate McGarrigle, Amanda Flowers, Debbie Rochon, Bjarni Gautur

USA 2020

Kieli: englanti, ei tekstitystä

Kommentoi tapahtumaa (0)